Sala inchiriata de PSD in centrul Brasovului s-a dovedit neincapatoare pentru cei peste 600 de viitori manageri ai campaniilor electorale ale PSD din acest an. Cu totii bine dispusi, imbracati in binecunoscutele tricouri rosii inscriptionate cu sigla PSD, dar si cu ecusoane cu numele mic al fiecaruia - Mircea, Marian, Rodica, Ana s.a. - pentru a sublinia intimitatea si coeziunea echipei de campanie.

Pentru ca, asa cum ne-a informat presedintele partidului, Mircea Geoana, "in pregatirea de campanie am introdus si un modul privind posibilele alegeri prezidentiale anticipate din toamna, pe langa cele pentru Parlamentul European din 13 mai". El s-a aratat convins de reusita demersului de suspendare a lui Traian Basescu din functia de sef al statului.

"Este un act legislativ corect si necesar, tinand cont de dorinta de acaparare a puterii de catre Basescu", a sustinut Geoana, aratand ca exista sanse reale de finalizare a demersului PSD, inclusiv prin modificarea Legii referendumului. El a explicat ca, pe langa deja cunoscutele incalcari ale ordinii constitutionale de catre seful statului, juristii specializati pe problemele sigurantei nationale studiaza posibilitatea introducerii in textul initiativei privind suspendarea din functie si a deturnarii rostului serviciilor de informatii.

"Vrem sa fim bine intelesi. Nu contestam dreptul presedintelui la informatii. Problema este ce face cu aceste informatii", a spus Geoana. El a adaugat ca la inceputul sesiunii parlamentare, PSD va cere constituirea unei comisii de ancheta specializata pentru evaluarea activitatii celor noua institutii care au drept de interceptare a convorbirilor telefonice. "Este anormala aceasta proliferare a celor care intercepteaza, cand in toate tarile europene exista o singura institutie de acest gen", a mai spus Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.