Secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a acuzat executivul ca doreste sa promoveze in secret un proiect de lege prin care va fi diminuat salariul functionarilor publici si astfel va fi incurajata coruptia in sistem. Codrin Stefanescu a caracterizat ironic proiectul de lege drept "un cadou nesperat pentru aproximativ 600 de mii de oameni". Potrivit secretarului general adjunct, initiativa se afla in lucru pe masa Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, iar proiectul ar urma sa micsoreze baza salariala de impozitare.

Codrin Stefanescu a precizat ca "in mod oficial nimeni nu recunoaste ca exista acest proiect de lege" si a prezentat un memorandum din partea unor ministri, printre care se numara si Anca Boagiu, care au trimis la cabinetul premierului pozitia lor fata de "aberatia care se pregateste in 2007"."Potrivit documentului, in cazul functiilor publice de conducere, salariul de baza va fi mai mic cu 46, 2%, pentru functiile publice de conducere, clasa I va fi micsorat cu 55,2%, clasa II 51,3% , clasa III, 32,2%. Prin acest proiect de lege se incurajeaza imens coruptia in zona functionarilor publici", a aratat Codrin Stefanescu.

El a declarat ca reducerea salariului de incadrare are implicatii imediate aspura calcularii pensiei, guvernul putand sa omita o serie de sporuri la evaluarea pensiei."Ce se va intampla cu functionarii publici care gestioneaza fondurile comunitare si care, conform legii, au primit o majorare a salariilor de baza? Aceasta masura a fost bine primita de UE, pentru diminuarea corutiei", a intrebat public Codrin Stefanescu. El a acuzat ca sefii directi, care sunt numiti politic, vor calcula astfel salariile, transformand sporurile intr-o "prima politica".

Guvernul dezminte

Afirmatiile privind existenta unui proiect de lege privind reducerea salariilor functionarilor publici, prezentate in cadrul unei conferinte de presa de conservatorul Codrin Stefanescu, sunt false, informeaza Biroul de Presa al Guvernului, intr-un comunicat remis ieri Agentiei NewsIn.

"Afirmatiile privind reducerea salariilor functionarilor publici sunt false. Guvernul nu reduce salariile functionarilor publici si chiar a decis, in ultima sa sedinta, majorarea acestora, dar si a salariilor altor categorii de personal bugetar", se arata in comunicatul remis de Guvern.

In acelasi comunicat se mai precizeaza ca, in sedinta de miercuri, Guvernul a aprobat majorarile salariale de care vor beneficia functionarii publici in anul 2007. Astfel, acestia vor beneficia de trei majorari salariale pe parcursul anului 2007: o crestere cu 5% incepand cu luna ianuarie, o crestere cu 2% din luna aprilie si cu 11% din luna octombrie, rezultand o majorare totala, in 2007, de 18,88%.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.