Presedintele Traian Basescu a numit-o pe Andreea Iana in functia de consilier de stat la Departamentul Financiar si de Logistica al Administratiei prezidentiale, post ramas vacant ca urmare a cererii de pensionare a lui Gheorghe Pascu, informeaza Mediafax. Andreea Iana a detinut functia de director executiv la Directia Audit Intern din Primaria Capitalei. Gheorghe Pascu a fost director economic la Cotroceni inainte de 1996, revenind la Presedintie dupa ce Ion Iliescu a castigat alegerile din 2000. Numele lui Gheorghe Pascu a fost vehiculat in scandalul afiselor electorale folosite de Ion Iliescu in campania electorala din 1996.

Scandalul a izbucnit in anul 2000, initial legat de incheierea si executarea contractului de editare a albumului foto "Eterna si Fascinanta Romanie" de catre editura franceza Group Saintonge, al carei proprietar era Adrian Costea. Scandalul a luat o noua turnura in momentul in care mass-media a relatat ca o parte dintre afisele electorale folosite de Ion Iliescu in 1996 au fost tiparite de firma Groupe Saintonge Edition (GSE) a lui Adrian Costea, fiind introduse prin vama Bors. Afisele au fost transportate cu zece TIR-uri, marfa fiind depozitata acasa la Gheorghe Pascu. Dupa alegerile prezidentiale din 2004, castigate de Traian Basescu, Pascu a ramas la Cotroceni pentru a incheia bilantul contabil al Administratiei prezidentiale pe anul trecut. Odata intocmit bilantul, Gheorghe Pascu si-a prezentat cererea de pensionare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.