S-a demascat ca fiind ofiter sub acoperire. Zice ca a gresit. Ca a fost o gafa. Nu e singura. Colectia de gafe „Mircea Geoana“ este impresionanta

Ion Iliescu i-a spus, la un moment dat, "prostanac". Si asa i-a ramas numele. Cu greu va reusi Mircea Geoana sa scape de aceasta porecla. Lui Adrian Nastase i-au trebuit ani buni sa scape de supranumele Bombonel. A incercat chiar sa slabeasca pentru asta. La Geoana insa problema nu se rezolva cu o cura.

Iata de unde a plecat totul: "Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor, cind s-a dus prin tara si a spus ca UDMR va fi alaturi de PSD la guvernare", spunea Iliescu in februarie 2005. Porecla de prostanac a prins. Ziaristii au folosit-o la nesfirsit (unii inca o mai folosesc) in articolele lor.

Eu "sintem" ofiter

Ultima mare gafa a lui Mircea Geoana s-a produs marti, in conferinta de presa a PSD. Reporter: "Credeti ca sint prea multi ofiteri de informatii in Romania?". Mircea Geoana: "Nu stim citi sintem, in primul rind!".

Nu trecusera decit vreo citeva minute de la o alta mare gafa. Liderul PSD ceruse desfiintarea CSAT, care se va produce o data cu adoptarea legilor sigurantei nationale propuse de partidul sau. Geoana a aflat ulterior ca CSAT nu se poate desfiinta decit prin modificarea Constitutiei, adica in urma unui referendum. Nu stim daca a aflat de la Iliescu, dar a aflat.

Polarii de la PD

Undeva prin vara lui 2005, Mircea Geoana s-a trezit vorbind despre schimbarea doctrinei celor de la PD. "Ce inseamna, de fapt, popular? Popular era o inghetata pe vremea cind eram eu copil. Costa 50 de bani." Parea o gluma, insa nimeni n-a ris la ea. Pina cind cineva s-a prins: Geoana confundase termenii. Vorbea de "popular", dar se gindea la inghetata "Polar". w La o mai veche reuniune a tinerilor social democrati, Geoana a vorbit - nimeni nu a aflat de ce - despre o carte, "Alice in tara minunilor". Doar ca l-a confundat pe scriitorul Carroll Lewis cu atletul Carl Lewis. w Ramine celebra gafa din campania electorala de la Primaria Capitalei, cind Geoana n-a stiut sa spuna in ce sector al Capitalei se afla platforma Magurele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.