PRM nu renunta la demersurile privind suspendarea sefului statului. Presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, secvente din scenariul de suspendare, sustinand ca, in acest sens, Basescu va purta discutii cu partidele care sustin inlaturarea sa de la Palatul Cotroceni.

"Traian Basescu va initia negocieri la vedere, dar si ascunse, cu PSD, PRM si PC pentru impiedicarea actiunilor de suspendare. Basescu isi va juca ultima carte cand va fi chemat in fata Parlamentului cu un mesaj despre starea natiunii, in care va trage cu tunurile in PSD, PRM, PC, chiar si in PNL, nu este exclus. Dar eu cred ca o sa-l paste riscul sa fie dat jos de la tribuna, daca ne gandim ca parlamentarii democrati sunt mai putin numerosi decat ceilalti", a spus liderul PRM. Mai mult, senatorul PRM a precizat ca, prin comparatia facuta de premier intre Basescu si Lukasenko, Tariceanu i-ar fi adus o mare jignire celui din urma.

"Lukasenko nu facea politica prin carciumi, cum face Basescu in Golden Blitz", crede C.V. Tudor. Referitor la scandalurile care zguduie Alianta portocalie, liderul PRM a acuzat cele doua partide aflate la guvernare ca, prin deschiderea unor birouri politice in afara granitelor tarii, in special in Italia si Spania, atat PD, cat si PNL si-ar incalca statutul. "Dupa ce PD a luat masuri in Spania, prin deputatul William Branza, care vrea sa atraga voturile capsunarilor, acum PD vrea birou si in Milano, unde am inteles ca o sa vina si Elena Udrea. PNL are proiectele lui in Torino. Aceste partide au pus la punct niste strategii privind atragerea electoratului, prin care isi incalca propriile statute", este de parere liderul PRM.

PRM trimite strategia post-aderare lui Tariceanu
La inceputul saptamanii viitoare, PRM va trimite premierului Calin Popescu Tariceanu propria strategie de post-aderare. Anuntul a fost facut ieri de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a mentionat ca partidul sau finalizase proiectul inca de anul trecut.

Mai mult, C.V. Tudor a adaugat ca, in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria, PRM a incercat sa prezinte membrilor executivului propria strategie si ca intentia lor nu a fost concretizata, deoarece toata atentia a fost indreptata inspre proiectul liberalilor, fapt pentru care presedintele partidului a tinut sa-si exprime nemultumirea. "Atunci l-am intrebat pe Tariceanu: De ce ne-ai chemat domnule aici, sa discutam strategia PNL? Mai bine ne chemai la sediul PNL pentru asta", a precizat C.V. Tudor, care a amintit ca strategia este, de fapt, a Romaniei si ca toate partidele ar trebui sa colaboreze pentru elaborarea acesteia.

"Asta nu e strategia unui guvern, nici a unui partid, pentru ca in 2013 este capatul de linie pana la care se elaboreaza strategia si nu va fi nici urma de guvern Tariceanu. Strategia trebuie sa fie a Romaniei si trebuie sa concure toate fortele politice care au ceva de spus in aceasta privinta", a declarat presedintele PRM.

Referitor la contestarea infiintarii in Parlamentul European a grupului partidelor nationaliste, Identitate, Traditie si Suveranitate (ITS), Vadim l-a criticat pe germanul Martin Schultz, liderul socialistilor europeni. Schultz a propus impiedicarea accesului membrilor partidelor extremiste la pozitii importante in cadrul PE.

"Tocmai din patria nazismului, care a produs Holocaustul, vine acest Hitler mic, intarziat, care vrea sa fie mai catolic decat Papa", a afirmat C. V. Tudor, adaugand ca grupul ITS s-a constituit legal, conform Regulamentului PE si ca "este cel mai luminos si promitator" din legislativul european. "Sa spuna bezmeticul de Schultz ce are impotriva celor trei termeni din numele grupului, impotriva identitatii, traditiei si suveranitatii", a concluzionat liderul PRM. Grupul ITS din PE are 20 de membri, dintre care sapte francezi din Frontul National, al lui Jean-Marie Le Pen si cinci romani din PRM.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.