Ce-a fost greu a trecut, se poate spune despre fostul sef al statului. Perioada in care redactiile tratau cu indiferenta reactiile sale a ramas in urma. Acum, Ion Iliescu este din nou in centrul atentiei. Propulsat, in parte, de congresul din 10 decembrie care l-a desemnat presedinte de onoare al Partidului Social Democrat, in parte, de iesirile surprinzatoare ale lui Traian Basescu la adresa sa.

Acum, Ion Iliescu stie ce are de facut. Greu a fost cand nimeni nu se mai lega de el, cand presa nu mai interpreta gesturile sale, cand nu mai primea porecle si etichetari. Cand in partid avea de-a face cu o deferenta molesita. Acum, cand se fac iarasi, de la cel mai inalt nivel din stat, referiri la varsta sa, la trecutul sau, la intentiile pe care le are, Ion Iliescu a renascut.

Gratie declaratiilor lui Traian Basescu, facute pe postul public de televiziune, conform carora ar pregati o noua mineriada, prin incercarea de modificare a legii referendumului, fostul sef al statului s-a trezit impins din nou in prim-planul vietii politice. A reactionat extrem de prompt, mult mai pe faza decat partidul pe care il reprezinta. Pana sa inceapa sa aiba replicile normale, PSD-ului i-a trebuit o gramada de timp si o suita obositoare de semnale venite din presa. Ion Iliescu, nu.

A vorbit imediat la TVR si a cerut drept la replica, postul public a ezitat din cauza unor formalitati - in consecinta, fostul sef al statului a iesit pe doua canale TV de stiri, in aceeasi seara. intre timp, din Pangratti a venit la biroul din Kiseleff confirmarea pentru dreptul la replica. Numai ca, ieri, Ion Iliescu a declarat pentru ziarul "Curentul" ca nu mai este interesat intr-un astfel de demers, intrucat ceea ce a avut de spus a spus deja.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.