Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara, la TVR, ca seful statului a incercat sa-i convinga pe democrati sa iasa de la guvernare si a precizat ca se bucura ca PD nu au cedat presiunilor de la Cotroceni.

"Presedintele a negat, dar lucrurile in Romania transpira si se afla orice. Stiu foarte bine ca presedintele a incercat, dar nu a reusit, sa determine PD sa iasa de la guvernare" a spus Tariceanu. Luni seara, tot la TVR, Traian Basescu le-a multumit democratilor de a ramine la guvernare. "Va garantez ca nu am cerut PD-ului iesirea de la guvernare", declara presedintele.

Tariceanu suparat ca nu este informat

Premierul a acuzat serviciile secrete ca joaca pentru Cotroceni.

"Eu vad ca presedintele foloseste informatii de la serviciile secrete despre membri ai Guvernului, iar eu nu sunt informat despre acest lucru. Este foarte grav ca presedintele stie ca anumiti membri ai Guvernului fac obiectul unor ascultari, iar eu nu sunt informat", a spus Tariceanu.

In opinia sa, "atita vreme cit presedintele incearca sa intre in treburile Guvernului, sa conduca tara folosind cu precadere serviciile secrete, sa aiba interventii care sa influenteze justitia, se prefigureaza tendinta de alunecare catre un regim de autoritate personala".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.