Presedintele taranistilor constanteni, Liviu Scarlat, a anuntat ieri ca filiala pe care o conduce il va propune drept candidat la alegerile europarlamentare pe Cristian Fulger, nepotul regretatului Corneliu Coposu. Acesta este medic, cetatean german si se judeca de peste 10 ani la Constanta pentru revendicarea unui hotel de pe malul marii - Hotelul Francez. Hotelul apartinea familiei lui Arlette Coposu, sotia lui Corneliu Coposu. Va prezentam un interviu acordat in exclusivitate cotidianului nostru de Cristian Fulger.

- Domnule Fulger, ati fost propus de filiala PNTCD Constanta pentru functia de europarlamentar. Cum comentati?

- Noi, la filiala PNTCD Constanta, am incercat sa gasim pentru mai toate functiile din parohia noastra oameni potriviti. A fi parlamentar european inseamna sa vorbesti 2-3 limbi de circulatie internationala foarte bine, sa ai o cultura europeana necesara contactelor la acest nivel si a posibilitatii de a fi adaptat in Europa, pentru ca in aceasta functie esti astazi la Bruxelles, maine la Strasbourg s.a.m.d.

La aceasta categorie stau foarte bine: vorbesc trei limbi de circulatie internationala, am trait 20 de ani in Germania. Cred ca am toate calitatile necesare pentru a avea o optica adecvata acestei functii. Cred ca la baza deciziei de a fi propus pentru aceasta functie a stat faptul ca la filiala Constanta nu au aparut alti oameni care sa intruneasca argumentele mele.

Pe de alta parte, un om ca mine, care cunoaste foarte bine viata in afara granitelor Romaniei, este mai adaptabil, pentru ca aceasta functie de parlamentar european nu este una birocratica, ci una in care chiar trebuie sa te implici. Nu este in niciun caz o functie decorativa, ci una din care poti ajuta foarte mult Romania.

- A contat faptul ca sunteti nepotul lui Corneliu Coposu?

- Eu mi-as fi dorit ca acest lucru sa conteze in alt mod. Sa nu uitam ca sunt membru PNTCD de 35 de ani. Am sa raman intotdeauna in acest partid, pentru simplul fapt ca prin aportul si comportamentul meu sunt penetist. Sigur ca, din punctul de vedere al mass-media, numele lui Corneliu Coposu suna bine si va suna intotdeauna bine. Dar nu uitati ca este numele regretatului om politic, si nu al meu.

- Cum credeti ca vor primi candidatura dvs. liderii de la Bucuresti?

- Cred ca liderii de la Bucuresti vor primi bine si chiar vor sustine aceasta candidatura deoarece eu nu am urmarit niciodata obtinerea vreunei functii politice. Nu vad ce elemente negative ar putea influenta eventuala mea sustinere. Sper ca alegerile sa fie democratice si candidaturile care vor ramane pe listele finale sa cuprinda cele mai competitive nume. Imi doresc, totusi, ca lista finala sa fie facuta intr-un mod transparent, iar cel care castiga sa fie partidul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.