Democratii si-au prezentat ieri propria versiune despre strategia post-aderare. Desi fac parte din guvernul care a realizat strategia post-aderare pentru perioada 2007-2013, democratii au muncit la propria lor strategie pe o perioada mult mai lunga, 2007-2020.

Democratii promit romanilor, in strategia post-aderare, ca in 2020 vor avea salarii europene si ca vor ajunge sa o duca la fel de bine ca ceilalti europeni.Dupa ce democratii au muncit mai bine de o luna la propria strategie post-aderare, ieri, presedintele executiv al PD Adriean Videanu a prezentat documentul in cadrul Colegiului Director.Videanu a spus ca principalul scop al strategiei post-aderare a PD este atingerea standardului de viata din UE in anul 2020.

Strategia PD este structurata pe doua mari etape. Prima etapa vizeaza anii 2007-2013, iar cea de-a doua, perioada cuprinsa intre 2014 si 2020.Liderii PD sunt increzatori si spun ca documentul are potentialul de a deveni urmatorul program de guvernare al tarii.

Democratii cred ca in perioada 2007-2008 trebuie continuat programul de guvernare al Aliantei DA, in 2009-2010 decalajele dintre Romania si celelalte state membre UE ar trebui inlaturate, iar in anii 2011-2013 ar trebui atinsa convergenta economica cu vechile state membre UE.Totodata, in strategia post-aderare a democratilor, anul 2014 ar trebui destinat adoptarii monedei unice europene.in cea de-a doua mare etapa, cuprinsa intre anii 2014 si 2020, romanii ar putea ajunge sa traiasca la nivelul celorlalte state europene.

In ceea ce priveste nivelul de salarizare al romanilor, liderul PD Emil Boc a aratat ca "2337 de euro ne despart de UE", facand diferenta dintre salariul mediu autohton - 323 euro - si media europeana de 2650 de euro.Chiar daca salariile romanilor sunt net inferioare remuneratiilor europene, democratii sunt optimisti si lauda in continuare performantele Puterii.In final, liderul PD Adriean Videanu a spus ca Partidul Democrat este dispus sa puna la dispozitia oricarei institutii strategia post-aderare a PD.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.