Intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, premierul Tariceanu a apreciat ca principalul vinovat pentru inceperea procedurii de suspendare a presedintelui Basescu este chiar acesta. "Traian Basescu nu face decat sa culeaga ceea ce a semanat! Iata ca avem acum o scena politica croita dupa chipul si asemanarea lui, care impinge Romania in pragul unei isterii colective... Era de asteptat ca, la un moment dat, PSD si PRM sa preia initiativa politica si sa intoarca impotriva lui Traian Basescu armele pe care el insusi le-a inventat. Acum nu-i ramane decat sa se descurce", a declarat presedintele PNL.

Acesta a refuzat sa se pronunte clar asupra atitudinii pe care o va adopta partidul sau in aceasta chestiune, precizand insa ca atacurile lui Basescu la adresa PNL au dus la radicalizarea pozitiilor unor liberali. In nume personal, Tariceanu a spus ca nu crede in succesul initiativei PSD si PRM.

"Nu cred ca in spatele acestei mobilizari de week-end a PSD exista si altceva decat interesul de a fi pe prima pagina a ziarelor. Presedintele Romaniei, oricare ar fi el, poate fi suspendat doar in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei. Nici eu si nici PNL nu ne jucam cu astfel de lucruri", sustine premierul. Acesta a spus ca el nu va provoca niciun conflict in Alianta sau cu presedintele si le-a cerut acestora sa procedeze la fel.

"Tot ceea ce vreau este ca granita constitutionala dintre seful statului si partidele politice pe de-o parte si dintre Presedintie si Guvern pe de alta parte sa fie respectata. Romania nu trebuie sa devina o masina fara sofer, doar pentru ca unul din pasageri vrea cu orice pret sa o conduca, desi sta pe locul din dreapta si are centura pusa", a conchis Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.