Situatia de incompatibilitate in care se gasesc magistratii Nicolae Popa, presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Danut Cornoiu, presedinte al Sectiei Civile din instanta suprema si Vasile Luha, procuror general la Parchetul Cutii de Apel Alba, a intrat in vizorul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ziarul "Cotidianul" a aratat in editia de ieri ca cei trei magistrati incalca Legea statutului magistratului, deoarece detin functii de conducere in cadrul unor universitati. Nicolae Popa este decan la Universitatea "Nicolae Titulescu", Danut Cornoiu este sef de catedra la Universitatea "Spiru Haret" din Rimnicu-Vilcea, iar procurorul Vasile Luha este prodecan la o facultate de stat si sef de catedra la una particulara.

Pentru a ocupa aceste functii, este obligatoriu ca cei trei magistrati sa aiba norma de baza la universitati, dar Statutul magistratului obliga judecatorii si procurorii care sint profesori universitari sa-si transfere norma de baza la instanta ori la Parchet sau sa renunte la calitatea de magistrat. "CSM verifica aspectele prezentate de ziarul 'Cotidianul>> si urmeaza sa prezinte o pozitie oficiala miine (azi - n.r.)", ne-au declarat reprezentantii Consiliului. Ministrul Educatiei, Mircea Miclea, era asteptat ieri seara la Parlament pentru a da explicatii pe aceasta tema.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.