PRM se inscrie si el in lista partidelor politice care cer demisia lui Traian Basescu si a lui Calin Popescu Tariceanu. Presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca formatiunea pe care o conduce va sustine demersurile initiate de PSD cu privire la suspendarea din functii a sefului statului si a primului ministru, insa numai in conditiile in care social-democratii se angajeaza, printr-un protocol scris, sa mearga pana la capat cu acest demers.

"Basescu si Tariceanu au venit impreuna la putere si ar trebui sa plece tot impreuna, pentru ca amandoi sunt la fel de vinovati. Lui Traian Basescu deja i s-a urcat betia puterii la cap. Sustinem demersurile PSD, insa avem nevoie de un protocol scris", a precizat liderul PRM, adaugand ca nu este de acord ca "Tariceanu sa plateasca, iar Basescu, care este capul tuturor relelor, sa scape".

Liderul PRM a tinut sa precizeze ca, pana in acest moment, nu a fost contactat de social-democrati in vederea unor negocieri privind suspendarea presedintelui. PSD mai are nevoie de doar sapte semnaturi pentru procedura suspendarii presedintelui, insa pentru adoptarea unei motiuni de cenzura mai are nevoie de voturile a 86 de senatori si deputati in afara celor proprii.

De altfel, C.V. Tudor a marturisit ca protocolul ar urma sa fie semnat si de PC, dar ca acesta se va referi numai la criza in sine, excluzand orice colaborare pe termen lung cu conservatorii, pe care i-a numit "partidul televizor". "Nu vom baga niciodata in Parlament Partidul Conservator. Noi nu suntem dulaul care sa duca puricii la destinatie. PC a tradat de prea multe ori pentru a mai fi crezut. Daca Dan Voiculescu vrea sa vina in PRM, nu e nici o problema", a declarat presedintele PRM.

Tot in contextul scandalului dintre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni, C.V.Tudor a tinut sa aminteasca ca PRM avertizase asupra acestui conflict inca din martie 2004, cand a intrat in posesia unui document emis de Presedintie privind privatizarea Petromidia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.