Ciuhandu il vrea pe Milut presedintele partidului

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a anuntat ieri, dupa decizia de a nu mai candida la presedintia PNtCD, ca il va sustine pentru aceasta functie pe Marian Milut. impreuna cu votul sau, Ciuhandu a venit si cu sustinerea unanima a filialei din orasul pe care il conduce.

Conform unui comunicat al Biroului de Presa, Marian Milut este favorit, cu 80%. in cazul in care va deveni noul presedinte al PNtCD, Gheorghe Ciuhandu este propus pentru functia de presedinte al Comitetului National de Conducere. Alaturi de el, din echipa lui Milut mai fac parte, printre altii, Aurelian Pavelescu, prim-vicepresedinte, Virgil Petrescu, Vasile Lupu, Andrei Dimitriu,vicepresedinti. Candidaturile lui Victor Ciorbea, care propunea introducerea votului uninominal, si Ioan Avram Muresan au fost respinse din cauza lipsei de sprijin din partea filialelor. Fostul prim-ministru al Romaniei a anuntat ca a contestat decizia luata de Biroul National de Conducere in sedinta de marti seara.

"Am facut contestatie la Comitetul National de Conducere (care reuneste atat membrii BNC, cat si pe liderii filialelor), iar acest organism urmeaza sa se pronunte sambata. imi voi sustine cauza in fata CNC-ului si am incredere in intelepciunea filialelor", a spus Ciorbea. in situatia in care decizia ii va fi defavorabila, Victor Ciorbea nu va renunta la ideea lui de introducere a votului uninominal si se va adresa direct delegatilor taranisti.

"Daca pana si PSD a recurs la vot uninominal, nu vad de ce noi, care am folosit acest sistem ani de zile, ne-am ascunde acum in spatele acestor motiuni, care de fapt sunt niste liste, cu atat mai periculoase cu cat propun directii politice diferite". in legatura cu acest subiect, Victor Ciorbea s-a declarat deschis negocierilor si cu PNL si cu PD, intrucat, in opinia sa, PNtCD nu are la ora actuala forta necesara pentru a intra singur in Parlamentul European sau in cel roman.

"Unii vor alianta cu PD-PLD, altii vor fuziune cu Actiunea Populara (condusa de Emil Constantinescu) si sa ne apropiem de PNL. in opinia mea nu avem sanse de a patrunde nici in Parlamentul European, nici in cel din Romania prin forte proprii. Ar trebui sa avem negocieri atat cu PNL, de care ne leaga traditia luptei anticomuniste, cat si cu PD, cu care ne aflam in aceeasi familie politica", a spus Ciorbea.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.