Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat (PNG-CD) nu se va alatura grupului de extrema- dreapta din Parlamentul Europei. Afirmatia apartine vicepresedintelui partidului condus de Gigi Becali, deputatul Vlad Hogea, care a precizat ca in eventualitatea in care va reusi sa acceada in legislativul de la Strasbourg, PNG-CD nu se va afilia grupului nationalist din Parlamentul Europei, la care a aderat Partidul Romania Mare.

"PNG-CD nu are nici un fel de afinitate politica cu formatiunile politice care au decis sa constituie aceasta alianta si, de aceea, nu este interesat de o astfel de uniune", a declarat deputatul Vlad Hogea. Lista PNG-CD pentru PE va fi deschisa de presedintele partidului, Gigi Becali, acesta anuntand insa ca urmeaza sa se retraga din Parlamentul European dupa alegeri.

Vicepresedintele Noii Generatii, Vlad Hogea, este si el unul dintre cei care vor ocupa posturile "eligibile" de pe lista formatiunii conduse de finantatorul echipei Steaua Bucuresti. Alaturi de Hogea, pe lista PNG-CD se vor mai afla foarte probabil analistul politic Dan Pavel, actorul Ion Dichiseanu si medicul Florin Matrescu. Referitor la sansele PLD de a accede in legislativul de la Strasbourg, Vlad Hogea si-a exprimat rezervele fata de posibilitatea ca formatiunea condusa de Theodor Stolojan sa obtina la alegerile din 13 mai un "scor atat de bun", incat sa poata trimite in Parlamentul European "macar un reprezentant".

"Aceasta formatiune politica nu va fi in stare sa depuna o lista proprie de candidati pentru Parlamentul Europei, pentru ca, potrivit reglementarilor in vigoare, este nevoie de obtinerea a 200.000 de semnaturi pentru a putea depune liste de candidati", este de parere Hogea. Vicepresedintele PNG-CD a afirmat ca, in opinia sa, PLD se va alatura PD pentru a merge pe o lista comuna la alegerile europarlamentare din primavara, formatiunea condusa de Theodor Stolojan urmand sa propuna "doua nume din grupul de initiativa privind constituirea PLD" pe pozitii eligibile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.