Parlamentarul european Markus Ferber s-a pronuntat, intr-un interviu acordat vineri cotidianului economic german "Handelsblatt", pentru amanarea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Markus Ferber a acordat ieri un interviu in exlusivitate pentru Deutsche Welle, in care isi explica pozitia.

Europarlamentarul german a afirmat: "Parlamentul European trebuie sa adopte tratatele de aderare ale Romaniei si Bulgariei in luna aprilie. Pana la acest moment, avem informatii privitoare la amploarea coruptiei din Romania, marea problema pe care Guvernul actual a promis sa o rezolve. Nu cred insa ca pana in aprilie vom vedea roadele primelor rezultate in combaterea coruptiei, pentru a spune ca Romania se afla pe calea cea buna pentru a deveni membru al UE. UE va cheltui cu tara dvs. mai mult de 10 miliarde de euro in urmatorii 5 ani. Ca atare, trebuie dovedit ca procesul de aderare decurge normal, iar banii contribuabililor europeni nu vor fi risipiti in zadar. De aceea, cred ca este logic sa acordam Romaniei mai mult timp pentru a se vedea ca este capabila sa rezolve toate aceste probleme, iar banii vor fi cheltuiti cu folos. Ar fi mai bine sa asteptam pana la raportul Comisiei Europene din octombrie, apoi sa luam o decizie in plenul Parlamentului".

Markus Ferber a mai explicat: "(...) nu sunt in favoarea unui vot negativ, ci doar pentru o amanare a acestui vot. De altfel, de la toate guvernele anterioare am avut o gramada de promisiuni, insa niciodata rezultate multumitoare. Nu vreau sa blamez nici un Guvern din Romania, dar, daca toate aceste promisiuni ar fi fost onorate, astazi nu am fi avut aceasta discutie. De aceea, cred ca Romania va trebui sa isi imbunatateasca legislatia si, mai ales, procedurile interne. Acesta este mesajul pentru noul guvern. Ei vor avea timp sa rezolve problemele pana in 2006, iar UE nu cred ca ar trebui sa ofere bani pentru o tara in care nu se stie deocamdata cum vor fi folosite aceste mijloace financiare (...)".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.