Radu Stroe, secretar general al Guvernului, a anuntat ca va abandona pozitia din Executiv. Motivul invocat de acesta a fost esecul recent de la Congresul PNL. Atunci Stroe a pierdut functia de vicepresedinte al partidului pentru relatii institutionale in favoarea lui Paul Victor Dobre. "Voi demisiona din Guvern, cel mai probabil la inceputul saptamanii viitoare. Inteleg ca, atunci cand pierzi la vot, te duci acasa", a spus liberalul in cadrul unei emisiuni televizate.

Acesta a tinut sa precizeze ca nu va parasi in niciun caz partidul pentru a se inscrie in Partidul Liberal Democrat al disidentilor grupati in jurul lui Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Radu Stroe a infirmat si ideea ca demisia sa ar avea o legatura cu afirmatiile Elenei Udrea, conform careia Stroe ar fi fost implicat in unele nereguli in activitatea RAPPS.

Speculatiile legate de o eventuala demisie a lui Stroe au aparut imediat dupa anuntarea rezultatelor la Congres, cand acesta a cerut un vot de incredere din partea delegatilor. In aceeasi situatie se afla si Bogdan Olteanu, care nu a reusit sa castige postul de vicepresedinte pentru comunicare in fata liderului liberalilor bucuresteni, Ludovic Orban. Votul de incredere a fost socotit ca nefiind necesar deoarece nu a fost pusa in discutie capacitatea lor de a se achita de functiile de ministru, respectiv presedinte al Camerei Deputatilor.

In pofida declaratiilor ulterioare de sprijin ale lui Varujan Vosganian, vicepresedinte si purtator de cuvant al PNL, si Crin Antonescu, lider de grup al deputatilor PNL, Stroe nu a renuntat la demisie. In aceeasi emisiune, Stroe a prezentat si continutul biletului primit de la presedintele Traian Basescu in timpul ceremoniei de investire in functie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.