Presedintia Parlamentului European a fost nevoita sa scoata din program discursul noilor europarlamentari romani si bulgari la ceremonia de investire a acestora.

Motivul: romanii nu s-au inteles care dintre ei sa tina discursul. Adrian Severin (PSD) spune ca n-a reusit sa se inteleaga cu cei de la PD si ca presedintia Parlamentului European trebuia sa aiba mai multa rabdare. Maria Petre (PD) spune ca ar fi fost normal ca ea sa tina discursul, dat fiind ca PD e partid de guvernare si afiliat la PPE. Avem o consolare: bulgarii s-au tiganit si ei.

La doar o zi de la investirea oficiala a parlamentarilor romani, pe coridoarele Parlamentului de la Strasbourg a devenit subiect de gluma faptul ca programul ceremoniei de investire a noilor colegi veniti din Romania si Bulgaria a trebuit modificat din cauza neintelegerilor din grupul de europarlamentari romani.

Disputa care a schimbat inaltul protocol de la Strasbourg a avut ca obiect "cine din ce partid va rosti discursul" din partea Romaniei, discurs prevazut in programul initial al ceremoniei de primire oficiala a romanilor si bulgarilor.

Au concurat Adrian Severin, europarlamentar PSD, si Maria Petre, de la PD. Surse din Parlamentul European ne-au declarat ca, iritati de nehotarirea europarlamentarilor romani si de faptul ca nu l-au putut nominaliza in timp util pe cel care sa tina discursul, organizatorii ceremoniei au decis anularea ambelor interventii, atit pe cea a romanilor, cit si pe cea a bulgarilor. La aceasta s-ar fi adaugat si experienta oficialilor europeni invitati de Revelion la Bucuresti, care au putut constata cit de dezbinati sint romanii.