Inregistrarea Partidului Liberal Democrat a fost amanata ieri, dupa ce la dosar au fost depuse sase cereri de interventie formulate de membrii fondatori a Partidul Liberal din Romania, Asociatia 21 Decembrie, Partidul Solidaritatii Democratice pentru sanse Egale si o Societate Mai Buna si Ioan Ceausu - ultimele doua inaintand instantei solicitarile lor in 11 ianuarie. in acest context, magistratii Tribunalului Bucuresti au anuntat ca se vor pronunta asupra cererilor de interventie formulate in data de 22 ianuarie a.c.

PLD a depus in data de 27 decembrie, documentatia in vederea inregistrarii ca partid politic. Conform articolului 20 din Legea partidelor politice, Tribunalul Bucuresti examineaza cererea de inregistrare a partidului politic in sedinta publica, cu participarea reprezentantului Parchetului. Persoanele fizice sau juridice interesate pot interveni in proces, daca depun o cerere de interventie in interes propriu, potrivit Codului de procedura civila.

Cererea de interventie se comunica din oficiu persoanelor care au semnat cererea de inregistrare. Tribunalul Bucuresti se pronunta asupra cererii de inregistrare a partidului politic in cel mult 15 zile de la expirarea termenului de 15 zile in care cererea a fost afisata la sediul Tribunalului. Eventualele contestatii pot fi depuse in cinci zile de la comunicare si sunt examinate de Curtea de Apel, unde decizia ramane definitiva si partidul capata personalitate juridica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.