Premierul Calin Popescu Tariceanu a confirmat participarea la Iasi, la manifestarile dedicate zilei de 24 ianuarie, cu ocazia implinirii a 148 de ani de la Unirea Principatelor Romane, transmite corespondentul NewsIn. Un alt lider politic care si-a manifestat intentia de a fi prezent la manifestarile din Piata Unirii este seful PSD Mircea Geoana.

Primarul de Iasi Gheorghe Nichita a declarat ca ar vrea sa-i vada pe cei doi prinsi in Hora Unirii, alaturi de ceilalti ieseni. "De ce nu s-ar lasa prinsi in hora? Suntem romani cu toti si, mai ales, suntem europeni", a spus in cadrul unei conferinte de presa tinute ieri, primarul Gheorghe Nichita. Edilul Iasiului a precizat ca Hora Unirii va fi intonata de Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache si Ionut Fulea.

Potrivit primarului, programul manifestarile cuprinde un ceremonial militar si unul religios, defilarea garzii de onoare si momente folclorice. Dupa traditionala Hora a Unirii, in jurul orei 12.00, oficialitatile prezente se vor deplasa la mormantul domnitorului Al.I.Cuza, de la Biserica Trei Ierarhi. In seara zilei, autoritatile locale au pregatit un ceremonial militar care nu s-a mai desfasurat la Iasi in ultimii 60 de ani: retragerea cu torte. Manifestarile dedicate zilei de 24 ianuarie se vor incheia in jurul orelor 20.00 cu un foc de artificii si un concert in aer liber tinut de Stefan Banica jr. si trupele Directia 5 si Iris.