Conservatorii s-au luat dup modelul liberal i s-au gandit c ar fi cazul s cear i ei preedintelui retragerea trupelor militare romane din Irak, i chiar din Afganistan. Numai c orice idee trebuie imbuntit, motiv pentru care PC s-a gandit s fac ceva mai mult decat PNL. Pentru c nu era suficient trimiterea unei scrisori efului statului, conservatorii au organizat i un protest in faa Palatului Cotroceni.

Aa c ieri, peste 150 de conservatori s-au adunat la porile Cotroceniului pentru a cere preedintelui retragerea trupelor militare din Irak. Chiar dac preedintele Traian Bsescu nu era prezent la locul de munc, delegaia PC, format din senatorul Gavril Vasilescu, deputatul Ioana Iova i caiva consilieri, a depus la preedinie o scrisoare semnat de liderul conservator Dan Voiculescu (foto), prin care se cere efului statului s demareze procedurile necesare pentru organizarea unui referendum pe tema retragerii trupelor romaneti din Irak i Afganistan.

"Un astfel de referendum va fi i un foarte bun prilej de dezbatere public i de informare i contientizare a populaiei asupra problemei securitii naionale in noul context global marcat de atat de multe ameninri", se arat in scrisoarea conservatorilor.

Senatorul PC Gavril Vasilescu, membru al delegaiei, a precizat c PC susine demararea unor discuii intre partidele politice pe tema retragerii trupelor romaneti din Irak.

Chiar dac referendumul este deocamdat la stadiul de idee, conservatorii au pus carul inaintea boilor i au ghicit deja rezultatul, dac e s ne lum dup inscripiile de pe pancartele celor care au participat la mitingul conservator din faa Palatului Cotroceni. Pe pancarte sttea scris "Armata roman cu A de la acas", "V dorim acas, militari romani!", "Ranie in granie!", "Respectai voina romanilor!", de parc un referendum a fost deja organizat.

Mitingul nu a durat mult. Cei 150 de conservatori, imbrcai cu veste albastre cu sigla PC, au zbovit in faa Cotrocenilor numai o jumtate de or.