UDMR nu vrea sa imparta guvernul cu reprezentantii Partidului Liberal Democrat, potrivit declaratiilor facute de senatorul UDMR Puskas Balint. Chiar daca democratii au precizat in mai multe randuri ca apropierea de PLD este din punct de vedere al sustinerii parlamentare, senatorul UDMR a tinut sa ii avertizeze pe democrati ca nu e bine sa bata saua prea mult cu aceasta apropiere, pentru ca PLD nu este dorit in guvern. Puskas Balint a reamintit ieri de o declaratie a presedintelui executiv al PD, Adriean Videanu, care nu ar fi inlaturat posibilitatea cooptarii PLD in guvern, declaratie pe care insa, ulterior, liderul PD a retractat-o. Ieri, senatorul UDMR Puskas Balint a calificat ca imposibila implicarea PLD in actualul guvern.

"In guvern n-are ce cauta partidul care s-a infiintat dupa alegeri - indiferent despre ce partid vorbim, deci nici PLD - fiindca guvernul se formeaza pe baza vointei electoratului care a dat votul pentru anumite partide politice, pentru programul anumitor partide politice. Iar partidele care au aparut ulterior nu au ce cauta in guvern", a insistat senatorul UDMR.

Mai departe, Puskas Balint s-a abtinut sa faca aprecieri acide privind infiintarea PLD sau nerabdarea vizibila a democratilor de a colabora cu viitoarea formatiune a platformistilor. Practic, pentru UDMR, viitorul partid al lui Theodor Stolojan este unul de opozitie. Udemeristul a apreciat ca fiind normala infiintarea si disparitia unor formatiuni politice, la fel ca si colaborarile dintre formatiunile din opozitie la nivel parlamentar.

"Partidele care sustin puterea au o colaborare specifica, iar cu celelalte partide exista o colaborare parlamentara si asta este si cu PLD sau alt partid care se va mai infiinta", a precizat Puskas Balint. El s-a delimitat subtil de o eventuala colaborare a UDMR cu PLD, declarand ca o relatie viitoare este imposibila, tinand cont ca este vorba despre un partid de la Putere si unul din Opozitie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.