Liberalul Radu Stroe, favorit la functia de vicepresedinte al partidului, considera ca partenerii de Coalitie vorbesc mult si fac putin in privinta restructurarii Guvernului, iar PD nu va iesi din ecuatia guvernarii.

Este posibil sa obtineti un acord in privinta restructurarii Guvernului macar la nivelul Aliantei?

Deocamdata constat ca se vorbeste mult, dar se face putin. Noi asteptam in continuare ca partenerii de guvernare sa-si ia in serios responsabilitatea si sa vina cu documentatia necesara, nu cu declaratii lapidare despre restructurare. Cred ca si PD si UDMR se afla pe o pista gresita de interpretare. Nu poti sa lipesti pene pe o pisica si sa pretinzi ca s-a transformat in porumbel.

La fel si cu Guvernul. Nu poti sa desfiintezi trei-patru posturi si sa defilezi in fata electoratului spunand ca ai realizat restructurarea. Apoi trebuie sa ne asiguram ca, dupa restructurare, Executivul va avea o formula care sa ramana neschimbata cat mai mult timp. Altfel, degeaba desfiintam acum doua portofolii, daca peste un an sau doi le infiintam la loc. O restructurare superficiala sau o cosmetizare a Guvernului, cum doresc chiar si unii colegi de Alianta, inseamna un consum inutil de timp si energie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.