Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si-a depus, ieri, candidatura pentru functia de vicepresedinte PNL pe probleme de imagine si comunicare. Pe acelasi post candideaza si liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban. Daca pe posturile de vice este concurenta mare, se pare ca nimeni nu vrea sa ii ia locul lui Tariceanu. In afara de premier, nimeni nu si-a depus pana acum candidatura pentru functia de presedinte al partidului. Pana ieri dimineata, la Secretariatul General al partidului au fost depuse aproximativ 60 de candidaturi pentru unul din cele 30 de locuri in viitorul Biroul Politic Central al PNL.

Pentru cele sapte posturi de vicepresedinte national isi depusesera candidaturile ministrul Varujan Vosganian, liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, senatorul Norica Nicolai, senatorul Teodor Melescanu, ministrul Mihai Razvan Ungureanu, dar si secretarul general al Guvernului, Radu Stroe.
Concurenta mai mare se inregistra pentru posturile de vicepresedinti pe regiuni de dezvoltare, fiind inregistrate cate doua sau trei candidaturi pe un loc.

De exemplu, pentru zona Nord-Est vor concura ministrul Cristian David cu primarul Bacaului, Romeo Stavarache, iar pentru Sud-Est - liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, cu secretarul de stat in MAI Paul Victor Dobre. La ultima sedinta a Delegatiei Permanente s-a convenit ca depunerea candidaturilor sa se faca pana miercuri la ora 10.00, deci cu 48 de ore inainte de Congres. Cu toate ca termenul limita a expirat, Secretariatul Genaral primeste inca dosarele de candidaturi. De altfel, nu este exclus sa mai fie depuse noi cereri deoarece, potrivit Statutului in vigoare, acestea pot fi inaintate pana in ziua Congresului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.