Presedintele Basescu lanseaza o avertizare amenintatoare catre populatie

"Raspunderea majora a ceea ce urmeaza sa se intample la 1 ianuarie 2007 este impartita intre politicieni si presa", a apreciat presedintele Train Basescu, vineri seara la decernarea premiilor Clubului Roman de Presa.

"Presa nu o sa piarda voturi daca se rateaza obiectivul integrarii. Mi se pare extraordinar de important daca am reusi sa ne impartim responsabilitatea explicarii importantei a ceea ce se va intampla si a necesitatii aducerii Romaniei la un nivel de viata european. Negocierile cu Uniunea Europeana au reprezentat o scadenta la tot ce Romania nu a facut in ultimii 15 ani. Guvernul are responsabilitatea sa aplice ceea ce s-a negociat. Se vor crea momente extrem de dificile. Urmeaza masuri extreme care n-au fost niciodata evaluate ca impact sau nimeni nu si-ar fi imaginat ca vor fi luate. Integrarea in UE nu mai poate fi asumata de guvern. E o chestiune care trebuie asumata de 22 de milioane de romani care vor plati factura pentru acest proces. Noi, politicenii si presa, trebuie sa gasim un coltisor de solidaritate", a mai adaugat presedintele.

La inceputul discursului sau, Basescu i-a adresat o replica cel putin ciudata primului-ministru Calin Popescu Tariceanu, care a precizat ca nu a beneficiat de o "luna de miere" in relatia cu presa. "Luna de miere trebuia sa fie cu mine, nu cu presa", i-a spus premierului presedintele Basescu, dupa care a aduagat "mai glumim si noi".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.