UDMR considera ca se impune revizuirea si realizarea unui nou contract in cadrul coalitiei de la guvernare, in conditiile actualei conjuncturi politice care seamana cu "un scaun cu trei picioare, instabil", a spus recent, intr-o conferinta de presa, la Oradea, senatorul UDMR Pete Istvan. Acesta a precizat ca intentia UDMR-ului pentru anul care vine este sa initieze "un nou echilibru politic in coalitie" prin solicitarea unui nou contract intre membrii acesteia, respectiv Alianta, UDMR si PLD, care poate inlocui PC.

"Am incredere ca se va face o noua coalitie, deoarece acest contract s-a facut intr-o anumita conjunctura, cu anumite partide participante, dar intre timp s-a schimbat situatia, chiar si in cadrul Aliantei", a declarat senatorul. Noua situatie seamana, in opinia senatorului, cu "un scaun cu trei picioare, instabil", motiv pentru care initiativa UDMR are justificare. "Eu cred ca PLD-ul este o parte a liberalismului romanesc si este nevoie de el. Doar ca, in actuala conjunctura politica, trebuie sa clarificam lucrurile", a precizat Pete Istvan. Acesta a conchis ca "se poate guverna si cu un guvern minoritar" si considera ca anul viitor nu vor fi alegeri anticipate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.