Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, afirma, intr-un articol ce va fi publicat in editia de luni a cotidianului german "Tageszeitung", ca Bruxellesul ar putea amana cu un an aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE), in cazul in care aceasta tara nu se va dovedi pregatita - relateaza AFP. Romania ar putea adera la UE in 2007 daca totul decurge bine, insa mai exista "anumite dificultati in domenii ca justitia si afacerile interne, finante si protectia mediului", afirma Olli Rehn in articolul citat. "Putem amana cu un an aderarea daca nu vor fi indeplinite toate conditiile", sugereaza oficialul european. Comisarul european pentru extindere sugerase deja Uniunii Europene, in decembrie anul trecut, "sa nu ezite" sa recurga la clauza de salvgardare in cazul in care Romania "nu va fi pregatita", aminteste AFP.

"Daca ea nu va fi pregatita, nu trebuie sa ezitam si va trebui sa cerem Consiliului sa recurga la clauzele de suspendare" a procesului de aderare, declarase la momentul respectiv comisarul Rehn, in cadrul unei dezbateri in Parlamentul European. Relatarea AFP privind afirmatiile comisarului european pentru extindere intervin chiar pe fondul vizitei pe care acesta o efectueaza incepand de duminica, 27 februarie, la Bucuresti, si la numai o zi dupa articolele aparute in presa germana privind pozitia unor grupari din randul crestin-socialilor si crestin-democratilor germani referitoare la blocarea procesului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, din cauza coruptiei foarte grave din tara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.