Guvernul Tarineanu nu va cadea pentru ca este condus de un premier slab, care accepta tot felul de aranjamente profitabile pentru cei din jurul sau, ceea ce este o tragedie pentru Romania, a declarat duminica, la Constanta, pentru Rompres, presedintele Uniunii Populare Social Crestine (UPSC), Ioan Talpes.

"Cel care pare cel mai slab poate sa dureze cel mai mult, pentru ca toti ceilalti isi pot impune solutiile lor. Tariceanu se afla intr-o asemenea situatie, iar pentru Romania este o tragedie", a afirmat fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE) Ioan Talpes.
Potrivit liderului UPSC, "daca Tariceanu ar fi fost reprezentantul unei formule politice puternice, nu iesea in parlament cu acel statut al minoritatilor, pentru ca nu putea UDMR sa i-l impuna".

"Faptul ca premierul este atat de slab genereaza tot felul de aranjamente ce sunt favorabile tuturor celor din jurul lui. Ba si altora, care nu fac parte din formula de putere, pentru ca, altfel, acestia nu vor sustine anumite legi sau actiuni", a mai spus liderul UPSC.
"Fiind un prim-ministru slab, se face un alt algoritm al jocului politic, in defavoarea tarii", a conchis Ioan Talpes.

De asemenea, in alta ordine de idei, Ioan Talpes, sustine ca pozitia foarte buna pe care o ocupa Becali in sondaje "ar trebui sa ne dea de gandit".

Liderul UPSC considera ca aceasta "chestiune" n-ar mai fi aparut, daca toti cei care s-au imbogatit ar fi procedat ca Gigi Becali.

Presedintele UPSC a povestit cum in primavara anului trecut s-a intalnit intamplator la Muntele Athos cu Gigi Becali si cum a fost surprins de ceea ce a vazut."Mii de tineri, de 20-25 de ani, din Romania si din Basarabia, care lucreaza la Muntele Athos, se adunau dupa Becali ca dupa sfintele moaste. Stiti ce inseamna Becali, cu Steaua, si pentru romanii din Spania si Italia? Sansa la revansa din conditia lor umila de acolo", a afirmat Talpes.

Presedintele UPSC s-a aflat ieri, la Constanta, cu prilejul inaugurarii oficiale a sediului noii formatiuni politice pe care a infiintat-o.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.