Pentru prima oara, oficial, liderii PLD se arata interesati de participarea la guvernare. Ei redeschid „dosarul“ restructurarii Executivului, fiind sustinuti de PD

Pina in prezent, in declaratiile lor publice, liderii platformistilor nu s-au aratat interesati de participarea la guvernare. De ieri insa, intentia de accedere la guvernare a viitorului PLD a devenit oficiala, prin publicarea programului politic al formatiunii conduse de Theodor Stolojan, unde scrie negru pe alb ca "PLD doreste sa-si asume actul de guvernare fie in urma cistigarii alegerilor, fie prin guvernare intr-o coalitie, alianta sau structura federativa cu parteneri apropiati din punctul de vedere al valorilor politice ale PLD".

La doua ore dupa ce programul politic al PLD a fost dat publicitatii, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, pentru agentia MEDIAFAX, ca "ar fi corect ca un ministru sa provina din PLD". Ulterior insa, Videanu a dat telefoane in mai multe redactii sustinind ca declaratia sa a fost gresit interpretata de redactorul MEDIAFAX si ca nu s-a referit si la cooptarea PLD in Executiv. Cu toate acestea, in urmatoarea stire de pe buletinul MEDIAFAX, Theodor Stolojan afirma ca "numai in situatia in care in urma restructurarii Guvernul va fi condus de o persoana din PD, vom lua in considerare posibilitatea de a colabora".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.