Pe perioada campaniei electorale, parlamentarii nu mai prididesc in promisiuni peste promisiuni, incercand sa-i convinga pe alegatori ca votul acordat nu va fi in nici un caz o pierdere pentru cetatean. Imediat dupa ce au acces in Legislativ, cea mai mare parte a alesilor uita subit toate promisiunile facute. Privim cu stupoare pe site-ul Camerei Deputatilor si vedem ca exista zeci de parlamentari care, practic, au somat in Parlament.

Spre exemplu, deputatul PD de Bucuresti, Nicolae Bara, a avut in doi ani de mandat parlamentar, ceea ce implica patru sesiuni legislative, o singura luare de cuvant (in momentul depunerii juramantului). Cele sase initiative legislative la care a fost initiator sau coinitiator nu sterg prestatia extrem de modesta a acestuia. Social-democratul de Buzau Viorel Constantinescu a avut 3 luari de cuvant si o propunere legislativa. Putin, prea putin!

Deputatul UDMR Konya Hamar Sandor a vazut plenul Camerei de la microfon doar in momentul cand a depus juramantul. Un alt social-democrat, prahoveanul Constantin Marin, a avut patru luari de cuvant (una pe fiecare sesiune parlamentara) si a depus o singura initiativa legislativa.

Fost presedinte al AVAS, pesedistul Ovidiu Musetescu s-a remarcat printr-o mutenie demna de o cauza mai buna in mandatul actual de ales: o singura luare de cuvant. Democratul de Dolj, Marian Jean Marinescu, a avut doua prezente la microfonul Camerei si un proiect legislativ depus la Secretariatul General. Deputatul PSD de Prahova, Mihail Sireteanu, s-a "remarcat" si el printr-o activitate sustinuta: doua luari de cuvant si o propunere legislativa.

Un alt social-democrat, Ioan Sasu, reprezentant al alegatorilor din Cetatea Baniei, mai mult a somat, in conditiile in care site-ul Camerei Deputatilor arata sec: doua prezente la microfon si patru propuneri legislative. Reprezentantii principalului partid de opozitie continua sa iasa in evidenta. Mugurel Liviu Sarbu, deputat PSD de Alba, a avut trei initiative legislative si trei luari de cuvant. Catalin Voicu reprezinta electoratul social-democrat din Bacau. Si el a avut o prestatie modesta, daca luam in calcul faptul ca a vorbit colegilor de Parlament... doar de doua ori si a fost initiator a doar doua proiecte legislative.

Conservatorul Dumitru Becsenescu, reprezentant al comisiei pentru politica externa a Camerei, a avut patru proiecte legislative, doua luari de cuvant si o interpelare. Lista poate continua. In mod cert, multi dintre cei de pe lista se vor simti ofensati de prezenta lor in acest material si ne vor "bombarda" cu drepturi la replica in care ne vor arata cat de mult au muncit.

Este posibil ca ei sa fi avut o prestatie mult mai buna in teritoriu sau la partid, sa fi fost activi in comisiile de specialitate, insa ne vedem obligati sa repetam, site-ul Camerei este trist: exista parlamentari care, practic, au facut figuratie in Parlamentul Romaniei. Nu putem sa incheiem fara a preciza ca exista si parlamentari care au zeci si chiar sute de prezente la microfonul Parlamentului si care au avut timp sa depuna zeci de initiative legislative. Doar de unii singuri!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.