Oamenii politici de la noi au ocolit pina acum blogul. Atunci cind isi fac insa jurnal online, unii platesc aici polite politice

"Nu este exclus ca acest 'lup tinar>> sa participe si la alegerile europene din 2007, iar in 2008, cind vor veni alegerile generale, sa se inscrie si pentru acestea. Deci, baiatul nostru (altfel, baiat de sprit lung si turnatorie profesionala calificata) vrea, cel putin pina atunci, totul." Fostul ministru al Apararii Ioan Mircea Pascu a descoperit blogul, acolo unde imbina cu sirg utilul cu placutul, alternind postarile incarcate de poezie pe teme personale cu impresiile sale de parlamentar european. Tot de acolo (http://blogs. news365.ro/Europolis) Pascu mai trage cite-o salva de tun in directia adversarilor sai politici, nu de putine ori aflati in acelasi partid - PSD. Ioan Mircea Pascu nu este insa singurul politician prezent in blogosfera romaneasca, iar numele grele abia acum se pregatesc sa debuteze.

Zsolt Nagy posteaza pe doua limbi

Cercetat de procurori pentru tradare, alaturi de fostul ministru Codrut Seres, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, nu a prea avut timp de comentarii in ultima vreme pe blogurile sale - doar doua in luna decembrie si acestea legate de ancheta Parchetului. Singurul blogger al Cabinetului Tariceanu are un "jurnal online" atit in limba maghiara cit si in romana. "Ideea unui blog era mai veche. A fost mai greu pina sa-l fac si sa ii dau drumul, avind in vedere faptul ca am o varianta in limba maghiara si una in limba romana", spune Zsolt. Primul este gazduit pe portalul www.transindex.ro, acolo unde are un blog si deputatul UDMR Kelemen Hunor. Versiunea romaneasca functioneaza pe domeniul www.zsoltnagy.ro, achizitionat recent de ministrul Comunicatiilor. Nagy Zsolt spune ca a ezitat destul de mult la inceput, pentru ca nu stia daca va avea suficient timp pentru a-l actualiza.

Blogul din Zambaccian

Intrarea fostului premier Adrian Nastase in rindurile bloggerilor se lasa asteptata. Dupa ce isi anuntase in vara la Congresul TSD intentia de a deschide un blog, Nastase ne-a declarat ca a preferat sa lucreze la pagina sa de web, www.adriannastase.ro, care a fost supusa recent unei cosmetizari.

Cu toate acestea, liderul de odinioara al PSD a declarat ca nu a renuntat la idee si chiar are citeva modele pentru blogul sau. "Nu l-am facut. Lucrez la site-ul meu, care e functional. Cu toate acestea, ideea de blog conteaza foarte mult pentru mine. Am un model de blog, cel al socialistei Dominique Strauss-Kahn", sustine Nastase, care pare mai degraba interesat daca va avea cu cine sa comunice pe blogul sau. "Ma intereseaza in mod cert blogul, dar vreau sa vad daca exista o piata in Romania pentru asa ceva", spune acesta.

Si actualul presedinte al PSD, Mircea Geoana, se pregateste sa intre pe blog, pe site-ul partidului. Deocamdata, "jurnalul online" al liderului social democrat a ramas la stadiul de forma fara fond. Se apropie poate anticipatele si apar si gindurile lui Geoana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.