PSD vrea sa speculeze intrarea Romaniei in UE. Pe noul fundal politic, figura lui Mircea Geoana, cred specialistii, iese mai bine in evidenta. Asa ca inceputul anului va insemna pentru PSD un efort de promovare a imaginii liderului si implicit a partidului. Se mizeaza, bineinteles, pe sprijinul socialistilor europeni.

Deocamdata, specialistii in imagine de la PSD considera ca partidul se confrunta cu "un blocaj" in relatia cu presa, dupa cum ne-au declarat surse din partid, blocaj pe care vor sa-l depaseasca pana in luna martie, deci cu doua luni inainte de alegerile pentru Parlamentul European. in functie de rezultatele din luna mai, anumite strategii vor putea fi reconfigurate.

Pana acum insa, calculele pesedistilor merg aproape exclusiv pe varianta prezentei singulare in fata electoratului, atat anul acesta cat si la alegerile generale. Asa incat, concomitent cu elaborarea listelor, se merge pe o construire a unei "retele nationale de activisti de campanie". Strategia in aceasta privinta este de a duce mesajul PSD direct in case, prin contacte directe cu cetatenii.

Pe de alta parte, in laboratoarele pesediste se fac experimente pe electoratul PNG si alchimistii sondajelor din Baneasa studiaza cu atentie proaspat aparutul partid condus de fostul consilier al lui Ion Iliescu, Ioan Talpes.

In orice caz, incepand cu prima luna a anului, PSD va trece la strategia postaderare, care s-a vrut a fi consfintita cu ocazia Congresului din 10 decembrie. Conform ei, PSD va fi un beneficiar important al intrarii in UE. in primul rand, pentru ca odata obiectivul indeplinit, romanii nu vor mai fi dispusi la sacrificiile unei guvernari de dreapta, teren fertil deci pentru promisiunile unui program de stanga.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.