Lupta dintre PNL si PLD se da si pe tarimul pamfletar. Imaginatia pusa la lucru de catre reprezentantii celor doua partide este ea insasi impresionanta

In aproximativ 30 de zile, liderii PNL si cei ai "liberalilor disidenti" din PLD au lansat in spatiul public un numar impresionant de formule cu continut polemic. Pentru comparatie, in perioada 2000-2004, "vorbele de duh" memorabile emise de liberali la adresa PSD erau mult mai putine.

Resapati, frustrati, gropari

Numarul unu al PNL este convins ca Partidul Liberal Democrat este "un partid de resapati", iar unul dintre locotenentii sai de incredere in aceasta batalie purtata pe cimpul vorbelor inmuiate in venin, Puiu Hasotti, e de parere ca PLD este, nici mai mult, nici mai putin decit "Partidul SS" sau, mai plastic, "Platforma SS".

Ca sa fie limpede sensul acestei sintagme, colegul sau de partid, George Scutaru, explica: "Stolojan incepe sa semene cu Hitler, care, inainte de caderea Berlinului, vorbea despre iminenta victorie finala". In opinia aceluiasi personaj politic, Stolojan are asemanari si cu comunistii: ca si ei, vrea sa duca la bun sfirsit proiectul de dizolvare a liberalismului. Un alt locotenent al lui Tariceanu, Bogdan Olteanu, spune ca Stolojan este un "caraghios", ceea ce ii da prilejul liderului PLD sa spuna ca seful Camerei Deputatilor alaturi de Tariceanu si de Ludovic Orban sint "groparii PNL".

Concubinaj si petrol

Hasotti, care nu uita sa spuna ca seful sau de partid, Tariceanu, este "genial si extrem de cultivat", pluseaza si ii eticheteaza pe liderii PLD ca fiind "prost-stolojenisti". In plus, PLD e, Hasotti dixit, un partid alcatuit din "functionari comunisti, frustrati si din turnatori la Securitate". Tariceanu, privit din tabara cealalta, e, in schimb, un lider neindeminatic. "I-am lasat pe mina un Mercedes, dar Tariceanu conduce PNL ca pe o motocicleta", spune unul dintre contestatarii sai puternici, Valeriu Stoica. El este completat de Theodor Stolojan: "Tariceanu practica un concubinaj politic, cu PC si PSD".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.