Strategia post-aderare propusa de premierul Calin Popescu Tariceanu este criticata de clasa politica, Opozitia calificand-o drept "un material superficial, facut in pripa", iar PD un document "sumar" care are nevoie de foarte multe completari

Documentul privind strategia post-aderare, inmanat saptamana trecuta de premierul Calin Popescu Tariceanu liderilor partidelor parlamentare, nu se bucura de mari aprecieri. Acestea nu au venit nici macar din partea partenerilor de Alianta ai liberalilor. Liderul PD, Emil Boc, a descris strategia propusa de premier ca "un punct de pornire sumar care are nevoie de foarte multe completari" si a anuntat, prin urmare, ca democratii vor elabora in perioada urmatoare un alt "document strategic", care sa il completeze pe cel al lui Tariceanu.

"Strategia care ne-a fost propusa trebuie completata cu foarte multe lucruri care tin de prioritatile Romaniei, de capacitatea de absorbtie a fondurilor comunitare, de mecanismele europene de atragere a fondurilor, de stabilire a avantajelor competitive pe care Romania le are in raport cu tarile UE, de brandul de tara pe care trebuie sa-l constituim", ne-a declarat Boc.

Spre deosebire de democrati, colegii de guvernare ai liberalilor, udemeristii, s-au aratat mai reticenti in a face aprecieri, liderul UDMR Marko Bela rezumandu-se la a spune ca asteapta mai intai o analiza si opinii pe acest subiect de la membrii prezidiului Uniunii si de la liderii grupurilor parlamentare, urmand sa fie elaborat apoi un punct de vedere unitar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.