Presedintele Traian Basescu si-a retras, ieri, plangerea penala pe care a facut-o impotriva celor doi procurori de la Parchetul National Antricoruptie (PNA,) care l-au anchetat in Dosarul Flota. El a spus, in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ca renunta din motive de moralitate la plangerea pentru abuz in serviciu facuta impotriva procurorilor Vasile Draghici si Ioan Otel. "Cand i-am acuzat de abuz in serviciu nu aveam functia de presedinte a Romaniei. Acum mi se pare incorect, ca presedinte al Romaniei, sa fiu in proces cu oameni care au sarcina sa aplice legea", a declarat Traian Basescu, in fata magistratilor instantei supreme. El a venit la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ieri, la ora 11.00, cazul sau fiind luat in discutie imediat dupa intrarea lui in sala, dezbaterile durand numai cateva minute.

Vasile Draghici, seful Sectiei de combatere a coruptiei din PNA si procurorul Ioan Otel, amandoi din Constanta, au semnat rechizitoriul prin care Basescu, alaturi de alte 79 de persoane, a fost deferit justitiei in dosarul Flota, proces aflat pe rolul instantei supreme. In 19 ianuarie a.c., in prima sa vizita la Constanta in calitate de sef al statului, Basescu a anuntat ca isi va retrage plangerea impotriva celor doi procurori. De altfel, Basescu l-a invitat pe procurorul Draghici sa mearga cu el la Constanta. Anuntul privind renuntarea la plangere a fost facut la scurt timp dupa ce seful statului declara, la bilantul PNA, ca, din punctul sau de vedere, considera "stinse" orice conflicte anterioare pe care le-a avut cu aceasta institutie si a precizat ca nu va exista nici un fel de ingerinta politica in activitatea procurorilor PNA."Mi s-ar parea in neregula sa continuu o disputa pe acest palier", afirma Basescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.