Platformistii, viitori membri ai Partidului Liberal Democrat au facut inca un pas in incercarea de a-si sustine atacurile la adresa liderului PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. Cum activitatea lui Tariceanu, atat in fruntea partidului, cat si a guvernului a fost principalul motiv invocat de "disidentii" din PNL, platformistii au trecut la o a doua etapa, prezentarea argumentelor.

Primul junghi infipt in coasta lui Tariceanu - relatia cu controversatul om de afaceri, simplu membru al PNL, Dinu Patriciu. Premierul a negat orice relatie profunda cu Patriciu, dar sustinatorii PLD au argumentat contrariul. "Calin Popescu Tariceanu manipuleaza ostentativ opinia publica cu scopul de a ascunde relatia sa de prietenie cu Dinu Patriciu. Popescu Tariceanu desconsidera grosolan opinia publica daca isi imagineaza ca cetatenii au uitat cum in 2005, in primele sale luni de mandat, l-a fortat pe ministrul justitiei sa se intalneasca, in biroul sau de premier, cu un urmarit penal, respectiv, cu Dinu Patriciu", se arata intr-un comunicat al sustinatorilor PLD care au dezgropat astfel o intamplare lasata in umbra de Tariceanu.

Daca pana acum, criticile initiatorilor platformei s-au concentrat in zona activitatii manageriale a liderului PNL sau a preferintelor acestuia spre un anumit "grup de intimi", Tariceanu a fost taxat pentru o declaratie recenta, privind posibilitatea ca in arhivele Securitatii sa existe mai multe dosare ale politicienilor decat au iesit deocamdata la iveala. "Popescu Tariceanu se face vinovat si de tainuire de informatii. Consideram ca Popescu Tariceanu, uzand de pozitia de premier detine informatii despre ce dosare se instrumenteaza de catre institutiile statului pe numele liderilor liberali", se mai arata in comunicatul initiatorilor PLD.

Platformistii au plecat urechea la vorbele lui Tariceanu si au luat in calcul varianta ca daca afirmatia premierului va fi verificata, aceasta ar putea uza de informatiile pe care le are "cand Partidul Liberal Democrat se va oficializa".

Initiatorii PLD au tras linie si au adunat cele doua noi acuzatii la adresa lui Tariceanu, le-au pus in contextul actiunilor premierului din ultima perioada si au concluzionat: "Tariceanu a daramat credibilitatea functiei de prim-ministru, la fel cum a zdrobit si credibilitatea PNL".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.