Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost cel mai mediatizat om politic pe TV in luna noiembrie, atat in cadrul emisiunilor informative, cat si in cele de dezbatere sau divertisment, potrivit unei monitorizari realizate de Consiliul National al Audiovizualului pe parcursul lunii trecute.

Monitorizarea a fost realizata de departamentul de monitorizare al CNA, scopul fiind urmarirea respectarii regulii celor trei treimi si a conditiilor egale de exprimare pentru reprezentantii puterii si opozitiei, pe principalele posturi de radio si televiziune. Premierul Tariceanu a aparut in luna noiembrie, de 124 de ori la stirile TV, cumuland aproape o ora de prezenta pe ecrane (mai exact 57 de minute), si de 106 ori in stirile radio, cumuland peste 48 de minute. si la emisiunile de dezbatere si divertisment, premierul s-a clasat pe primul loc, el cumuland 38 de prezente pe TV si 52 pe posturile de radio.

El a fost urmat in clasamentul celor mai mediatizate personalitati politice pe TV, de presedintele Traian Basescu la emisiunile de stiri, cu 84 de aparitii, cumulate in peste 47 de minute, si de Mircea Geoana in emisiunile de divertisment si dezbatere, cu 30 de aparitii. La stirile TV, pe locul trei s-a clasat presedintele PSD, Mircea Geoana, cu 74 de aparitii cumulate in 36 de minute, in timp ce la emisiunile de dezbatere si divertisment de pe posturile de televiziune, locul trei a fost ocupat de Adrian Nastase, cu 26 de aparitii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.