La 13 aprilie, Parlamentul European supune la vot Tratatul de aderare al Romaniei la UE. Asa cum arata lucrurile acum, nu e deloc sigur ca legislativul european - care intotdeauna a fost extrem de critic la adresa Romaniei - va da unda verde aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana. Potrivit cotidianului german "Handelsblatt", gruparea conservatoare din Parlamentul European (cea mai importanta ca marime) face presiuni puternice pentru inghetarea procesului de integrare a Romaniei la UE din cauza "coruptiei generalizate" de pe malurile Dambovitei. Sursele ziarului german sustin ca si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durrao Barroso, impartaseste punctul de vedere al crestin-democratilor germani, pe care i-a asigurat ca "va trage semnalul de alarma pentru oprirea aderarii Romaniei pana in luna aprilie".

Tot "Handelsblatt" relateaza ca seful gruparii parlamentare a crestin-democratilor germani din Parlamentul European, Markus Ferber, i-a scris, recent, Comisarului European pentru Extindere, Olli Rehn, rugandu-l sa "verifice foarte serios, pana la 13 aprilie", daca Romania a facut suficiente progrese pentru a putea fi lasata sa semneze Tratatul de aderare la 25 aprilie. "Nu pot sa-mi imaginez cum noul guvern roman va reusi, intr-un timp atat de scurt, sa obtina succese semnificative", scrie Ferber, citat de "Handelsblatt". Dand poate curs cererii conservatorilor germani, Olli Rehn va sosi saptamana viitoare la Bucuresti, intr-o vizita de evaluare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.