Deputatul Cristian Boureanu a cerut ieri revocarea din functie a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, pe motiv ca au permis circul din parlament, cu ocazia prezentarii raportului de condamnare a dictaturii comuniste de catre Traian Basescu. "Pentru contributia pe care si-au adus-o la compromiterea a ceea ce ar fi trebuit sa reprezinte un moment solemn, cei doi presedinti ai Camerei si Senatului au demonstrat ca nu merita pozitiile inalte pe care le ocupa. Consider ca numai revocarea sau demisia acestora ar mai putea reabilita imaginea parlamentului", a cerut ieri Boureanu, printr-un comunicat de presa.

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu a fost acuzat ieri de catre fostul sau coleg de partid, Cristian Boureanu, ca a fost "complice" la scandalul provocat luni de PRM in parlament. Boureanu care se afla acum in tabara lui Theodor Stolojan, i-a reprosat lui Bogdan Olteanu ca "si-a neglijat atributiile, preferand sa stea in sala si sa predea conducerea sedintei in mainile opozitiei de la PSD si PC".

"Creandu-le toate conditiile de manifestare parlamentarilor PRM si huliganilor lor, cu sau fara carnet de partid, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a platit pentru voturile pe care Calin Popescu Tariceanu le-a primit pentru sustinerea guvernului, si de care are nevoie ca sa ramana in continuare prim-ministru. Prin neimplicare, Bogdan Olteanu si-a platit si datoriile personale fata de PRM, pentru sustinerea de care beneficiaza la trecerea legilor, precum si pentru voturile pe care le-a primit de la acest partid cand a fost ales presedinte al Camerei Deputatilor", a afirmat Cristian Boureanu.

Mai mult, deputatul platformist sustine ca prin aceste complicitati, coalitia PNL-PC-PSD-PRM a functionat din nou in parlament. Boureanu este convins ca atitudinea presedintelui de sedinta, senatorul PSD Nicolae Vacaroiu, a fost stabilita de catre conducerea partidului din care face parte.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.