Nicolae Vacaroiu s-a disculpat pentru modul in care a condus sedinta in care presedintele Traian Basescu a prezentat mesajul de condamnare a regimului comunist. Intr-o emisiune radiofonica, presedintele Senatului a sustinut ca, in cazul in care i-ar fi evacuat din sala pe cei care au perturbat discursul prezidential, lucrurile ar fi putut degenera, putand asista si la prima incaierare in Parlamentul Romaniei. "In contextul in care luam o masura de forta se putea sa asistam la o scena care sa duca la batai. Aproape toti sustinatorii lui Vadim erau prezenti in sala si ar fi iesit indiscutabil o incaierare. Te puteai astepta la orice", a declarat Vacaroiu.

Pentru acesta, atmosfera din sala a fost cea mai neplacuta experienta pe care a avut-o in calitate de presedinte al Senatului, dar a negat ca i-ar fi fost frica de o trecere de la violentele verbale la cele fizice.
"Pot sa spun fara sa gresesc ca a fost cu siguranta cea mai grea sedinta din ultimii 16 ani", a adaugat presedintele Senatului. Acesta a fost acuzat in mass-media ca a fost complice prin pasivitatea sa la huiduielile si fluieraturile parlamentarilor PRM si ai invitatilor acestui partid care au acompaniat cuvantarea lui Traian Basescu.

Citeste si:

Conform Regulamentului sedintelor comune ale Parlamentului, proferarea de insulte este prohibita, iar presedintele de sedinta poate da ordine de evacuare din sala a celor care impiedica in mod sistematic desfasurarea normala a lucrarilor. Comportamentul presedintelui PRM, C.V. Tudor, se preta la o asemenea masura extrema, acesta insultandu-l atat pe presedintele Basescu, cat si pe unii dintre invitatii prezenti. De asemenea, Vadim a impiedicat si desfasurarea normala a sedintei conducand corul de fluieraturi si huiduieli si a agitat, impreuna cu senatorul Iorga, un banner ofensator pentru Basescu.