Nicolae Vacaroiu s-a disculpat pentru modul in care a condus sedinta in care presedintele Traian Basescu a prezentat mesajul de condamnare a regimului comunist. Intr-o emisiune radiofonica, presedintele Senatului a sustinut ca, in cazul in care i-ar fi evacuat din sala pe cei care au perturbat discursul prezidential, lucrurile ar fi putut degenera, putand asista si la prima incaierare in Parlamentul Romaniei. "In contextul in care luam o masura de forta se putea sa asistam la o scena care sa duca la batai. Aproape toti sustinatorii lui Vadim erau prezenti in sala si ar fi iesit indiscutabil o incaierare. Te puteai astepta la orice", a declarat Vacaroiu.

Pentru acesta, atmosfera din sala a fost cea mai neplacuta experienta pe care a avut-o in calitate de presedinte al Senatului, dar a negat ca i-ar fi fost frica de o trecere de la violentele verbale la cele fizice.
"Pot sa spun fara sa gresesc ca a fost cu siguranta cea mai grea sedinta din ultimii 16 ani", a adaugat presedintele Senatului. Acesta a fost acuzat in mass-media ca a fost complice prin pasivitatea sa la huiduielile si fluieraturile parlamentarilor PRM si ai invitatilor acestui partid care au acompaniat cuvantarea lui Traian Basescu.

Conform Regulamentului sedintelor comune ale Parlamentului, proferarea de insulte este prohibita, iar presedintele de sedinta poate da ordine de evacuare din sala a celor care impiedica in mod sistematic desfasurarea normala a lucrarilor. Comportamentul presedintelui PRM, C.V. Tudor, se preta la o asemenea masura extrema, acesta insultandu-l atat pe presedintele Basescu, cat si pe unii dintre invitatii prezenti. De asemenea, Vadim a impiedicat si desfasurarea normala a sedintei conducand corul de fluieraturi si huiduieli si a agitat, impreuna cu senatorul Iorga, un banner ofensator pentru Basescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.