Presedintele Traian Basescu i-a invitat la sedinta solemna a parlamentului, la care va prezenta raportul comisiei care a investigat crimele comunismului, pe regele Mihai si pe alti trei fosti sefi de stat din Europa de Est, Lech Walesa - lider al miscarii de rezistenta din Polonia intre 1984 si 1989, ulterior presedinte al acestei tari si laureat al Premiului Nobel pentru Pace, scriitorul Vaclav Havel - disident in perioada comunismului si apoi ultimul presedinte al Cehoslovaciei, precum si pe fostul sef de stat din Bulgaria, Jelio Jelev. Luni seara, Traian Basescu va acorda si o receptie, la Palatul Cotroceni, in onoarea celor trei. Nu este deocamdata clar cum se va desfasura ceremonialul de la parlament, dar se pare ca Basescu doreste sa fie singurul vorbitor.

PRM a pregatit tirbusoane si palnii

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat inca de vineri ca parlamentarii sai vor avea tirbusoane si palnii, alaturi de un intreg arsenal de fluiere si sirene, pentru a boicota discursul presedintelui Basescu. Vadim Tudor a spus ca peremistii i-au pregatit lui Basescu "un spectacol de sunet si lumini" pentru sedinta solemna, avertizandu-l ca nu se va putea face auzit de zgomotul din sala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.