"Trebuie sa refuzam compromiterea si eliminarea din politica a UDMR dorita de unii. Noi ne-am asumat de buna-credinta guvernarea, acesti tineri (cu referire la ministrul Comunicatiilor Nagy Zsolt - n.r.) cu mandrie au depus juramantul si au ascultat imnul acestei tari. Pretindem ca partenerii sa ne respecte. Foarte hotarat respingem aceste acuzatii ce amintesc de anii '50, procese mascate. Nu trebuie sa permitem asta, sa admitem ca un om sa fie atacat. Maine va fi UDMR, poimaine toata comunitatea maghiara din Romania. Partenerii nostri trebuie sa se gandeasca cu cine doresc in anii viitori sa poarte dialog", a afirmat liderul UDMR Marko Bela, sambata, la Consiliul Reprezentantilor Unionali.

"Intrebarea este cat de serios cred partenerii nostri romani ca putem merge impreuna. (...) Impreuna am facut Revolutia, integrarea si acum nu mai este nevoie de noi. Daca asa merge mai departe, in doua saptamani ne vom trezi nu ca UDMR a participat la integrare, nu ca avem un model de convietuire, se va afla ca integrarea noastra s-a produs impotriva noastra. Acum ne trezim ca ungurii nu sunt un partener, o organizatie de incredere, stabila, democratica, ci ca Parchetul si presa pot sa afirme neintemeiat acuzatii de spionaj si tradare de tara", a spus Marko Bela, citat de Mediafax. In opinia sa, "daca Guvernul devine impotent, nu merita sa participam la el. Alegerile anticipate vor fi binevenite".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.