Conservatorii ii cer primului ministru sa ii dea pe democrati afara din Executiv. In schimb, Voiculescu promite ca PC va sprijini un guvern minoritar. "PC ii cere premierului Calin Popescu Tariceanu sa ia taurul de coarne o data pentru totdeauna, sa ii revoce din functii pe ministrii PD si sa isi asume guvernarea pentru PNL", a declarat, ieri, secretarul general adjunct Codrin Stefanescu, citat de Mediafax.

El a motivat aceasta cerere prin faptul ca PD isi aroga intreaga contributie pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. PD isi arata inca o data ipocrizia maxima cu care ne-a obisnuit, si arunca pe piata aceste pliante publicitare, am zice noi interzise in aceasta perioada, prin care isi asuma integral aderarea europeana", a precizat secretarul general adjunct al PC.

In sprijinul afirmatiilor sale, Stefanescu il citeaza chiar pe presedintele Basescu, cel care a declarat ca "meritul integrarii este al intregului popor". Solicitarea vine in contextul in care PD a anuntat ca promisiunile facute de Tariceanu, de a sustine anumite initiative legislative ale PC, au sanse extrem de mici sa devina realitate.

In replica, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a spus ca un guvern minoritar ar fi tot timpul la cheremul partidelor parlamentare si ar fi o experienta riscanta.

"Ganditi-va ca acest Guvern trebuie sa faca raportul de evaluare in luna martie, sa organizeze alegeri europarlamentare, este interlocutorul Uniunii Europene. Trebuie sa fie un Guvern care sa aiba sustinere parlamentara. In clipa de fata are, pentru ca Partidul Conservator, dincolo de efervescenta ideatica, a ramas solidar cu Guvernul", a declarat Vosganian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.