Ministrul a verificat mai intai provenienta documentului la SRI

Ministrul delegat pentru Secretariatul General al Guvernului, liberalul Radu Stroe (foto) a promis ca va face lumina in privinta documentului pe care l-a primit "cadou" de la presedintele Traian Basescu, la ceremonia prin care a fost investit in functia de ministru cu mult timp in urma. Stroe a anuntat ca va trimite documentul la Consiliul Suprem de Aparare a tarii, motivand ca a ales sa recurga la "intelepciunea" CSAT, pentru ca membrii acestuia sa stabileasca daca actul are sau nu caracter secret si daca poate fi facut public.

Secretarul general al guvernului a declarat ca apelul la CSAT constituie ultima solutie pe care a gasit-o pentru a primi acordul de a publica hartia de la Basescu, in conditiile in care aceasta nu a fost recunoscuta de Serviciul Roman de Informatii. "SRI nu cunoaste provenienta documentului", astfel incat nu a putut confirma daca documentul are sau nu caracter secret, a explicat Stroe. "Ramane doar sa ma adresez Consiliului Suprem de Aparare a tarii, sa vedem ce spune aceasta institutie", a venit solutia gasita de liberal. Astfel, hartia lui Stroe va ajunge din nou sub ochii lui Basescu, seful statului fiind cel care prezideaza sedintele CSAT.

Despre "cadoul" pe care seful statului i l-a dat lui Radu Stroe cu ocazia investirii acestuia in functia de ministru, niciunul dintre cei doi nu a vrut sa spuna initial nimic. La insistentele mass-media, Stroe a incercat sa multumeasca curiozitatea ziaristilor, si a declarat ca pe foaia de hartie este redat continutul unei conversatii "recente" dintre el si presedintele Basescu, de la o intalnire cu caracter formal la care au participat o serie de politicieni si lideri de institutii. Stroe a acceptat sa faca publice informatiile, dupa ce au aparut o serie de speculatii privind posibilitatea ca actul sa constituie un element de santaj la care ar putea fi supus liberalul, aflat astfel la mana sefului statului, si nu doar in subordinea premierului Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.