Pesedistii au fost cuprinsi din nou de febra motiunilor, desi Ion Iliescu a declarat cu doar cateva zile in urma ca o motiune de cenzura nu serveste intereselor PSD. Presedintele social-democrat Mircea Geoana a declarat, intr-o conferinta de presa desfasurata la Craiova, ca PSD va depune o motiune simpla impotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian, si a sefului AVAS, Teodor Atanasiu, daca nu vor fi stopate privatizarile din sectorul energetic.

"Criticam ferm intentia Guvernului de a cumpara si vinde actiuni de la Petrom, Distrigaz si distributia din sistemul energetic. Cerem stoparea acestei actiuni de privatizare din sistemul energetic pana ce nu ne vor prezenta si o strategie de siguranta. Se apropie sfarsitul acestei guvernari si baietii astia vor sa praduiasca tot", a declarat Geoana. "Ii spun ministrului Vosganian si domnului Atanasiu ca in momentul in care voi vedea o singura actiune a Petrom instrainata sau vreo privatizare in sistemul energetic fara a avea strategia de siguranta, vom depune o motiune simpla si o sa-i zburam instantaneu", a adaugat Geoana pe un ton belicos.

In acest timp, deputatul Iulian Iancu, si mai belicos decat seful sau de partid, anunta la Bucuresti ca social-democratii isi rezerva dreptul de a depune o motiune de cenzura daca Guvernul nu retrage ordonanta de urgenta prin care OPSPI trece din subordinea MEC in aceea a AVAS. Fostul secretar de stat din MEC in timpul guvernului Adrian Nastase a spus ca motivatia ascunsa a emiterii ordonantei de catre Executiv este "dorinta actualului Cabinet si a premierului Calin Popescu Tariceanu de a vinde in graba si fara nicio motivatie si conditionalitate pachetele de actiuni detinute de stat la Petrom si la societatile de distributie energetica si de gaze naturale".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.