UDMR nu il va suspenda pe fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, mai mult il va sustine in continuare. Aceasta a fost decizia UDMR, anuntata ieri de catre presedintele partidului, Marko Bela: "Zsolt Nagy a facut treaba in fruntea MCTI si a facut vizibil acest minister". Potrivit lui Marko Bela, "dupa ce a fost nevoie de UDMR si de eforturile noastre solidare, impreuna cu partidele romanesti, pentru a ajuta procesul de integrare a Romaniei, dupa ce UDMR a avut o contributie extrem de importanta la acest proces de integrare, acum, pe pragul intrarii noastre in UE, iarasi ne trezim ca suntem facuti tradatori, spioni si corupti. Eu as astepta mai multa decenta din partea tuturor, nu sa distrugem demnitari pe baza unor acuzatii gratuite".

"Nu vrem autonomie, vrem recunoastere"

Liderul UDMR a tinut sa precizeze ca proiectul cu privire la legea minoritatilor si constituirea asociatiei din Tinutul Secuiesc nu reprezinta o tentativa de obtinere a autonomiei, ci doar intarirea relatiilor dintre grupurile minoritare din Romania. "Vrem sa impunem votarea statutului minoritatilor numai daca vom avea sustinere din partea celorlalte partide politice. Nu e de ajuns sa avem sprijinul PNL si PD, noi nu putem trece acest proiect prin Parlament avand numai acordul celor doua partide. Pe de alta parte, trebuie inteles ca scopul asociatiei din Tinutul Secuiesc este de a da posibilitatea comunitatilor locale sa colaboreze cat mai strans pentru a se dezvolta din punct de vedere economic. Nu vrem sa dam o conotatie etnica acestei asociatii, ci doar sa exprimam identitatea zonei".

In aceasta privinta, liderul Uniunii Maghiare nu a comentat refuzul PSD, PRM si PC de a se alatura proiectului legii minoritatilor, limitandu-se sa mentioneze ca "orice partid isi poate schimba, oricand, punctul de vedere". De asemenea, Marko Bela sustine ca UDMR are in vedere facilitarea locurilor de munca pe piata din Ungaria, incepand cu ianuarie 2007. "In urma discutiilor purtate cu reprezentanti ai guvernului din Ungaria, am reusit deja sa obtinem aprobarea pentru majoritatea domeniilor. Am facut totusi progrese si vom incerca sa inlaturam toate restrictiile", a declarat liderul UDMR.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.