Dupa ce au anuntat constituirea Partidului Liberal Democrat, initiatorii platformei liberale s-au pornit sa stranga cat mai multi simpatizanti. In timp ce grupurile de initiativa din teritoriu fac demersuri pentru a obtine semnaturile necesare inscrierii PLD, liderii platformisti Theodor Stolojan si Gheorghe Flutur tintesc spre parlamentari si nu tin cont de formatiunea politica din care fac parte acestia.

Potrivit presedintelui PSD, Mircea Geoana, Stolojan cauta sa "racoleze" parlamentari din randurile social-democratilor si ai PRM, printre care pesedistul Sorin Oprescu. Deocamdata, negocierile purtate de trimisii lui Stolojan au adus PLD doi senatori de la alte partide decat PNL, ramasi sub anonimat.

Liderii Partidului Liberal Democrat sunt in cautare de membri cu care sa populeze viitoarea formatiune politica. Calitatea paleste in favoarea numarului, astfel ca liderii platformisti isi trimit "intermediarii" sa bata culoarele parlamentului, incercand sa convinga cat mai multi alesi de potentialul PLD.

Geoana denunta tentativele de racolare

Potrivit declaratiilor presedintelui PSD, Mircea Geoana, parlamentarii social-democrati au fost contactati de simpatizantii lui Stolojan, care le-au propus sa treaca la viitorul PLD. "Am informatii ca domnul Stolojan si domnul Flutur incearca sa racoleze parlamentari din toate directiile: de la PRM, de la PSD si de la PNL in principal. Cativa colegi mi-au spus si, evident, au informat conducerea de partid ca au fost contactati de diversi pro-stolojenisti", a sustinut Geoana.

Acuzatiile liderului PSD au fost confirmate de unul dintre cei vizati de grupul lui Stolojan, senatorul social-democrat Sorin Oprescu. Acesta a declarat ca gruparea platformista a incercat sa convinga aproape zece parlamentari PSD sa plece din formatiunea lui Geoana si sa adere la PLD, dar ca social-democratii le-au dat un raspuns negativ.

Actiunea platformistilor l-a facut pe Geoana sa inteleaga faptul ca trebuie sa isi apere parlamentarii, astfel ca liderul social-democrat a avertizat gruparea lui Stolojan ca nu are "nicio sansa" de reusita in randurile PSD, ba chiar le-a sugerat acestora sa caute in alta parte. "Este un partid fara niciun fel de radacina si structura organizatorica. Eu sunt foarte sceptic fata de viitorul sau (al PLD - n.r.)", a atacat Geoana "platforma efemera" constituita de Stolojan.
PRM nu da nimic

Partidul Romania Mare, o alta formatiune vizata de platformisti, nu concepe sa lase vreun parlamentar sa plece la viitorul PLD. Potrivit deputatului PRM Augustin Bolcas, "niciun parlamentar PRM nu va pleca la Stolojan". Cele doua formatiuni din Opozitie par sa fi facut front comun impotriva initiatorilor platformei, in conditiile in care Bolcas a recunoscut ca declaratiile lui Geoana vizavi de partidul lui Stolojan sunt "exacte 100%". "Este una dintre putinele declaratii ale domnului Mircea Geoana in ceea ce priveste PRM cu care sunt de acord", a declarat deputatul lui Corneliu Vadim Tudor.

Prada lui Stolo: doi senatori anonimi

Daca intentiile platformistilor de a atrage cat mai multi liberali de partea lor au fost exprimate public, orientarea lui Stolojan catre partidele din Opozitie a fost acoperita diplomatic pana acum. Cu ocazia lansarii Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan s-a laudat cu sustinerea a 29 de parlamentari, dintre care 8 senatori din randurile PNL. Initiatorul platformei a recunoscut ca poarta discutii cu inca doi senatori, de la alte formatiuni politice, si a promis ca va anunta numele acestora de indata ce trecerea lor la platforma va fi definitiva.

Atat ca in parlament nimeni nu vorbeste despre cei doi senatori pe care a reusit sa ii atraga Stolojan. Alesii platformisti, cei care ar putea sa faca lumina asupra identitatii celor doi parlamentari, nu vor sa incalce intelegerea si se abtin de la comentarii. "Cand isi vor exprima optiunea, va vom comunica", ne-a declarat deputatul platformist Gabriel Sandu. Simpatizantii lui Stolojan nu vor sa strice cursul negocierilor sau sa creeze probleme in formatiunile de care apartin deocamdata cei doi viitori colegi din Senat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.