Presedintele Traian Basescu i-a transmis lui Varujan Vosganian, cu ocazia investirii sale, ca trebuie sa ceara firmelor autohtone sa-si desecretizeze contractele de vanzare a energiei si sa-l lase colegii din Guvern sa-si faca treaba, anuntandu-l ca nu l-a sustinut la nominalizarea in fruntea MEC

Seful statului i-a marturisit noului ministru ca nu se numara printre sustinatorii sai pentru acest post si ca insusi premierul Tariceanu poate sa confirme acest lucru. "Asta nu inseamna ca nu va urez succes", a mai adaugat presedintele, potrivit NewsIn. El i-a mai transmis lui Vosganian ca are o misiune dificila pentru ca se afla in fata unei contradictii: responsabilitatea de a raspunde de politica energetica si masura mutarii unitatilor din portofoliul ministerului in portofoliul AVAS. "Sper ca veti avea forta sa va convingeti colegii sa va lase sa va exercitati mandatul", a conchis presedintele.

Presedintele a spus ca spera ca situatia ordonantei recent aprobate de Guvern prin care portofoliul OPSPI intra in administrarea AVAS sa fie reglementata. Ordonanta, in formula aprobata de guvern, trece toate companiile care mai sunt de privatizat, mai putin cele din domeniul energetic, in portofoliul AVAS, ultimele citate ramanand la MEC. Basescu a spus ca privatizarile trebuie facute de AVAS, dar administrarea societatilor trebuie sa ramana la MEC, "pentru ca AVAS nu este specialist in asa ceva".

O pozitie similara a avut si PD in timpul negocierilor dintre PD si PNL de saptamana trecuta. "Aveti o mare problema dincolo de eficientizarea sistemului energetic, aveti problema transparentei contractelor de energie. Nu am o retinere in a spune ca mutarea intempestiva a societatilor catre AVAS nu este lipsita de ideea de a se mentine o oarecare lipsa de transparenta", a spus seful statului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.