Seful Grupului liberal-democratilor europeni din Parlamentul European, Graham Watson, declara ca Basescu l-a folosit pe Stolojan pentru a rupe PNL

Seful Grupului liberal-democratilor europeni (ALDE) din Parlamentul European, Graham Watson (foto), considera ca Traian Basescu l-a folosit pe Theodor Stolojan pentru a rupe Partidul National Liberal, relateaza Deutsche Welle, preluat de Rador. Intr-un interviu difuzat ieri, Watson precizeaza ca nu se asteapta sa primeasca o cerere de afiliere la ALDE din partea PLD pentru simplu fapt ca noul partid ar apartine presedintelui Basescu, liderul care "poate fi caracterizat in mai multe feluri, dar in nici un caz liberal".

"Ceea ce a reusit sa faca presedintele Basescu este sa-l foloseasca pe domnul Stolojan pentru a rupe Partidul National Liberal. PNL-ul este privit in multe privinte ca adversar al Partidului Democrat. Normal ca regret ce s-a intamplat, dar stiu ca PNL este in continuare pe calea cea buna si ca va reusi in final", a declarat Watson pentru postul citat. Presedintele liberalilor europeni a precizat ca, in cazul in care viitorul Partid Liberal Democrat (PLD) ar face o cerere oficiala de afiliere la ALDE, grupul sau o va supune la vot, insa "este putin probabil sa primim o aplicatie din partea noului partid, care ar apartine de fapt presedintelui Basescu". "Presedintele", afirma seful grupului grupului liberal-democrat din Parlamentul European, "poate fi caracterizat in mai multe feluri, dar in nici un caz liberal".

Diferenta fundamentala

Graham Watson nu crede ca Tariceanu ar fi prizonierul lui Dinu Patriciu si nici ca scenariul este plauzibil pentru romani. Mai degraba este vorba despre un mod de atac pe care presedintele Basescu l-a gasit impotriva primului-ministru Tariceanu, sustine liderul ALDE. In opinia lui Watson, intre cei doi lideri, Basescu si Tariceanu, exista o diferenta fundamentala: "Diferenta fundamentala este ca presedintele Basescu a lucrat <> si <> vechiul regim comunist, domnul Tariceanu - nu. De aceea este primul-ministru al Romaniei si va ramane asa, fiindca romanii stiu ca trebuie sa o rupa cu trecutul, iar domnul Tariceanu reprezinta aceasta ruptura".

"Voiculescu joaca un rol interesant"

Referindu-se la formatiunea conservatorilor romani, Watson a apreciat ca "domnul Voiculescu joaca un rol interesant in politica romaneasca, iar mandatul pe care l-a primit de la oameni, prin vot, trebuie respectat". "Depinde de romani sa decida viitorul partidului domnului Voiculescu. Pot sa va spun ca sunt doi reprezentanti ai Partidului Conservator in grupul pe care il conduc, care isi fac treaba excelent in promovarea Romaniei in Uniunea Europeana", a adaugat presedintele ALDE. Concluzia liderului liberal referitoare la situatia din Romania este ca guvernul actual trebuie sa continue atat timp cat isi poate asigura o majoritate in Parlament. Numai primul-ministru poate sa decida sau nu organizarea alegerilor anticipate, sustine liderul european.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.