Tariceanu s-a razgindit iar: nu mai trece toate societatile MEC la AVAS, ci ii lasa 20 si lui Varujan

Sfirtecarea Ministerului Economiei a fost facuta doar de ochii democratilor, pentru ca acestia sa nu mai fie interesati de un minister care raminea fara obiectul muncii. 20 dintre cele mai importante firme de stat s-au intors de la AVAS la ministerul care le-a revenit, in cele din urma, liberalilor.

Proiectul final al ordonantei prin care toate societatile din subordinea Ministerului Economiei (MEC) treceau la AVAS a fost modificat, astfel ca, din lista initiala de 61 de companii, doar 41 se mai transfera. Asadar, potrivit proiectului de ordonanta, care este acum pe lantul de avizare din Guvern, nu se mai transfera la AVAS si ramin la Oficiul pentru Privatizare (OPSPI) din MEC companiile care nu sint privatizabile, ca Transelectrica, Transgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Romgaz, Compania Uraniului, dar si societatile miniere, ca CNH, Societatea Lignitului, Remin si Minvest.

Cu alte cuvinte, ministerul care va fi condus de Varujan Vosganian primeste inapoi o mare parte din averea statului, adica unele dintre cele mai importante si/sau profitabile societati, care, initial, ar fi urmat sa intre in curtea AVAS-ului lui Teodor Atanasiu.

In plus, in proiectul final nu mai este trecuta nici prevederea ca activitatea de recuperare a creantelor sa treaca de la AVAS-ul liberalilor la ANAF-ul condus de democratul Bodu.

Cum s-a ajuns aici

Amintim ca, in urma iesirii PC de la guvernare, in discutiile din Alianta s-a ajuns la concluzia ca portofoliul Economiei revine PD, care a si desemnat un ministru, in persoana lui Mircea Toader, actual secretar de stat in Ministerul Administratiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.