Senatorul-doctor crede ca actuala conducere a PSD a dus partidul la dezastru

Cu 24 de ore inainte de inceperea congresului extraordinar al partidului, Sorin Oprescu il ataca dur pe Mircea Geoana, adversarul sau la presedintia PSD.

- De ce considerati ca sunteti mai bun decat contracandidatii dumneavoastra la functia de presedinte al PSD?

- Am mai spus-o si cu alte ocazii: poate nu sunt eu cel mai bun pentru postul de presedinte al PSD, dar cu siguranta sunt mai bun decat Mircea Geoana. si sa va spun si de ce sunt mai bun decat Mircea pe care, de altfel, il stimez. Sunt mai bun pentru ca tot ce am realizat in politica, am realizat prin forte proprii. Eu nu am beneficiat de conspiratii ca sa urc treptele ierarhice ale partidului.

- Ce sanse credeti ca are Mircea Geoana? Dar Sorin Oprescu?

- Nu stiu ce sanse are Mircea Geoana la Congresul din 10 decembrie... Stiu, insa, ca Mircea a avut o sansa imensa dupa Congresul din 2005 si a ratat-o. Pentru ca s-a inconjurat de aceiasi consilieri care au dus partidul in jos. Eu nu voi repeta aceasta greseala.

- Daca veti castiga, care este echipa cu care vreti sa lucrati?

- As vrea sa lucrez cu o echipa care este capabila sa duca PSD in topul preferintelor romanilor. Cine doreste acest lucru va fi oricand in echipa mea. Cine nu, nu.

- Pe cati din actuala echipa de conducere i-ati pastra? Dar pe Mircea Geoana?

- Inteleg ca vreti sa va dau niste nume. Dar sa stiti ca nu acestea sunt importante acum.

- Ce nu va place acum la PSD si vreti sa se schimbe?

- In primul rand nu vreau sa se transforme in altceva decat PSD. El trebuie sa reprezinte o stanga puternica, singura forta de stanga, daca vrem sa fim exacti. Iar aceasta forta este data, in primul rand, de oamenii din partid, si nu ma refer aici la cei din conducere sau personajele mediatizate, ci la membrul simplu, poporul PSD, cum imi place mie sa spun.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.